powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Στα ημιτελικά ο «Ράφα»

Τα κατάφερε τελικά ο Ισπανός απέναντι στον Βούλγαρο, Γκριγόρ Ντιμίτροφ, που τον δυσκόλεψε αρκετά.

Το νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, Ραφαέλ Ναδάλ, μπορεί να έχασε το πρώτο σετ με 3-6, αλλά ανέκαμψε και πήρε 3 σετ σερί (τα 2 στο τάι μπρέικ) με 7-6, 7-6 και 6-2. Έτσι ο Ισπανός κατάφερε να πάρει την 10η συνεχόμενη του νίκη μέσα στο 2014 και πέρασε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

Ο «Ράφα» έχει φτάσει άλλες τρις φορές στην ημιτελικά, το 2008 όπου και κατέκτησε τον μοναδικό του τίτλο στην διοργάνωση, το 2009 που αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον Τζονγκά και τρίτη και τελευταία αυτή το 2012 όπου έχασε στον τελικό από τον, εκπληκτικό τότε, «Νόλε».

Ανάλυση αγώνα:
Ο Ισπανός στο πρώτο σετ έμοιαζε να μην έχει απαντήσεις στον εκπληκτικό τρόπο παιχνιδιού του Ντιμίτροφ που κυνηγούσε κάθε μπάλα, βάζοντας έτσι δύσκολα στον 27χρονο που έχασε το πρώτο σετ με 3-6. Στο δεύτερο ο Ναδάλ έδειξε πιο σοβαρός και κατάφερε να πάρει το σετ στις λεπτομέρειες του τάι μπρέικ αποφεύγοντας τα αβίαστα λάθη. Ο τελευταίος επικράτησε ακριβώς με το ίδιο σκορ στο 3ο σετ, 7-6, με αρκετή δυσκολία. Και ενώ ο Βούλγαρος έδειξε ότι είναι σκληρό καρύδι, λύγισε μπροστά στο νο1 χάνοντας το τελευταίο σετ με 6-2.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ