powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Δικαστήριο έχει τον Απρίλιο ο Έκλεστοουν

Σε δίκη με την κατηγορία δωροδοκίας θα παρευρεθεί ο Μπέρνι Έκλεστοουν τον ερχόμενο Απρίλιο καθώς κινδυνεύει να χάσει την θέση του.


Μπορεί να κατηγορείται ο ισχυρός άντρας της Formula 1 για δωροδοκία αλλά δεν έχει πάψει και ούτε θα πάψει, προσωρινά τουλάχιστον, να ασχολείται με τα θέματα της.

O 83χρονος κατηγορείται ότι δωροδόκησε τον Γερμανό τραπεζίτη Gerhard Gribkowsk, κατά την διαδικασία πώλησης της ιδιοκτησίας της F1 στην CVC. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι θα αποσυρθεί από τα διοικητικά θέματα, σε περίπτωση που δεν έχει δίκιο.

H τοποθέτηση της εταιρίας:
«Το διοικητικό συμβούλιο της Delta Topco Limited συνεδρίασε σήμερα για να συζητήσει την απόφαση του δικαστηρίου του Μονάχου να κινήσει τις προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες εναντίον του κ. Ecclestone.

Ο κ. Ecclestone διαβεβαίωσε το συμβούλιο ότι είναι αθώος από τις κατηγορίες και πως σκοπεύει να υπερασπισθεί σθεναρά τη θέση του στην εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία θα αρχίσει στα τέλη Απριλίου του 2014.

Μετά από συζήτηση με το διοικητικό συμβούλιο, ο κ. Ecclestone πρότεινε και το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησε ότι, έως ότου ολοκληρωθεί η υπόθεση, θα αποχωρήσει άμεσα από τη θέση του διευθυντή, παραιτούμενος έτσι των καθηκόντων του στο διοικητικό συμβούλιο και των ευθυνών του έως ότου επιλυθεί η υπόθεση.

Το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον τόσο της επιχείρησης της Formula 1 όσο και του αθλήματος ο κ. Ecclestone να συνεχίσει να διευθύνει τις δραστηριότητές της, αλλά να υπόκειται σε αυξημένη παρακολούθηση και έλεγχο από το διοικητικό συμβούλιο. Ο κ. Ecclestone έχει συμφωνήσει με αυτές τις διευθετήσεις.

Η έγκριση και υπογραφή σημαντικών συμβολαίων και άλλων υλικών επιχειρηματικών ρυθμίσεων θα είναι πλέον η ευθύνη του προέδρου, Peter Brabeck-Letmathe, και του αναπληρωτή προέδρου, Donald Mackenzie».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ