powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο - ΤΟΠ 15 (No.3)


Στο νούμερο 3 της λίστας βρίσκεται το παιχνίδι της Ισπανίας.


3: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (El Clasico)

Οι δύο αυτοί τεράστιοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι έχουν κόντρα από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης τους επειδή συμβολίζουν τελείως διαφορετικά πράγματα. Η κόντρα τους όμως κορυφώθηκε τη δεκαετία του 30 όταν είχε ευνοϊκή μεταχείριση η ΡΕΑΛ από το φασιστικό καθεστώς του Φράνκο, ενώ αντίθετα η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ήταν εχθρός του καθεστώτος και ήταν το σύμβολο έκφρασης των Καταλανών. 

Το 1936 ο πρόεδρος της ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ και ενεργό αντιστασιακό μέλος κατά του φασισμού Josep Sunyol συνελήφθη και εκτελέστηκε χωρίς δίκη, αυτό το συμβάν μεγάλωσε το μίσος ανάμεσα σε Καστίλη και Καταλονία. Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι η κόντρα μεγάλωσε από την αρπαγή του Αλφρέντο Ντι στέφανο από το φασιστικό καθεστώς για τη ΡΕΑΛ ενώ είχε συμφωνήσει να παίξει για την ΜΠΑΡΤΣΑ. Τα χρόνια πέρασαν η δημοκρατία επέστρεψε στην Ισπανία όμως το μίσος δεν έσβησε και κυρίως δεν άλλαξε ο συμβολισμός των δύο ομάδων. 

Η ΡΕΑΛ πάντα θα συμβολίζει την πρωτεύουσα Μαδρίτη, την ενωμένη Ισπανία και το βασιλικό στέμμα, ενώ η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ είναι το σύμβολο της Καταλονίας που αποζητά την ανεξαρτησία απο την Ισπανία και το βασιλιά. Στις 2 ομάδες έχουν παίξει πολύ μεγάλοι ποδοσφαιριστές, και έχουν γραψει ιστορία στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο κατακτώντας πολλούς τίτλους. 

Η ΡΕΑΛ έχει 32 πρωταθλήματα, 18 κύπελλα, 9 κύπελλα πρωταθλητριών και 2 κύπελλα UEFA. Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ έχει 22 πρωταθλήματα, 26 κύπελλα, 4 κύπελλα πρωταθλητριών, 3 κύπελλα UEFA και 4 κύπελλα κυπελλούχων. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως αν κάποιος καθίσει να δει ένα El Clasico δεν βλέπει απλά ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, αλλά παρακολουθεί τη σύγκρουση δύο τόσο διαφορετικών κόσμων.

Από τον φίλο μας Αποστόλη.

Διαβάστε επίσης:


Το νούμερο 04 ΕΔΩ
Το νούμερο 05 ΕΔΩ
Το νούμερο 06 ΕΔΩ
Το νούμερο 07 ΕΔΩ
Το νούμερο 08 ΕΔΩ
Το νούμερο 09 ΕΔΩ
Το νούμερο 10 ΕΔΩ
Το νούμερο 11 ΕΔΩ
Το νούμερο 12 ΕΔΩ
Το νούμερο 13 ΕΔΩ
Το νούμερο 14 ΕΔΩ
Το νούμερο 15 ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ