powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Το πήρε η Σεβίλλη!


Την κατάκτηση του Europa League πανηγυρίζει η Σεβίλλη, η οποία επικράτησε στην διαδικασία των πέναλτι με 4-2 της Μπενφίκα μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας.

Μια … ανάσα απ’ το να σπάσει την κατάρα των επτά χαμένων τελικών έφτασε η Μπενφίκα όμως ένας Πορτογάλος βρέθηκε αυτή τη φορά στον δρόμο των «αετών της Λισαβόνας». Μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια στο «Juventus Arena» και την... ανακωχή στην παράταση, ο Μπέτο ήταν ο ήρωας της Σεβίλλης στον τελικό του Europa League, καθώς με τα δύο πέναλτι που έπιασε στη ρώσικη ρουλέτα (4-2) χάρισε στην ομάδα της Ανδαλουσίας το τρίτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο. 

Εξαιρετικό παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Οι δύο ομάδες οδήγησαν το παιχνίδι σε γρήγορο τέμπο και υπήρχαν μεγάλα διαστήματα, που η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Αρκετές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, όμως ήταν φανερή η έλλειψη ψυχραιμίας στην τελική προσπάθεια.«Φωτιά» στην κόντρα η ομάδα της Ανδαλουσίας, ωστόσο ήταν αρκετές οι φορές που ο Μπάκα με τον Ρέγες χρειάστηκαν στηρίγματα τα οποία δεν υπήρχαν. Κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο η Μπενφίκα αλλά η οριακή υπεροχή της δεν μετουσιώθηκε σε γκολ.

Στην παράταση ο ρυθμός έπεσε και κυριάρχησε η κούραση. Χαρακτηριστικό της υπερπροσπάθειας και της κόπωσης, η συνεχής κράμπες που πάθαιναν οι παίκτες των δύο ομάδων. Ήταν φανερό, ότι η Σεβίλλη ήθελε να οδηγήσει το παιχνίδι στα πέναλτι.

Στη... ρώσικη ρουλέτα χαμογέλασε η Σεβίλλη. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πορτογάλο τερματοφύλακα Μπέτο, ο οποίος έπιασε τα πέναλτι των Καρντόσο και Ροντρίγκο, η ομάδα του Ουνάι Έμερι πανηγύρισε το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της σε τρεις συμμετοχές σε τελικούς. 

Δεν σπάει με τίποτα η κατάρα του Μπέλα Γκούτμαν, ο οποίος είχε πει χαρακτηριστικά το 1962 μετά την αποχώρηση του από την Μπενφίκα: «Δεν θα πάρετε ξανά ευρωπαϊκή κούπα ούτε σε 100 χρόνια!». Μετά την ήττα της η Μπενφίκα μετρά 8 συνεχόμενους χαμένους ευρωπαικούς τελικούς σε αντίθεση με τη Σεβίλλη που έκανε το 3 στα 3 και έπιασε στην πρώτη θέση των κατακτήσεων τη Γιουβέντους, την Ίντερ και τη Λίβερπουλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ