powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Οι 10 ακριβότερες μεταγραφές της σεζόν!


Ένα από τα πιο συγκλονιστικά μεταγραφικά παζάρια ήταν το φετινό με τα χρήματα που δαπανήθηκαν να πιάνουν το 1.000.000.000 ευρώ, αλλά ας δούμε τις πιο ακριβές μεταγραφές.


Ξεκινώντας από την 10η θέση θα δούμε ότι ο πήχης ήδη ανέβηκε στα 35 εκ. ευρώ και όλα αυτά για τον Ρομελού Λουκάκου. Η Έβερτον πείστηκε την περσινή σεζόν από τον Βέλγο επιθετικό, που άνηκε στην Τσέλσι μέχρι αυτό το καλοκαίρι, και θέλησε να βάλει το χέρι βαθιά στην Τσέπη για να τον κάνει δικό της, μιας που ο Μουρίνιο είχε άλλα σχέδια και δεν είχε σκοπό να τον συμπεριλάβει στα πλάνα της νέας σεζόν.



Στην 9η θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η μεταγραφή του Άντερ Ερέρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το ποσό να φτάνει τα 36,5 εκ. ευρώ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε εδώ και 1,5 χρόνο τον παίκτη στα υπόψιν της και έκλεισε φέτος το «deal» πριν καλά καλά κλείσει τον Φαν Χάαλ. Ο 25χρονος ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να αντισταθεί σε μια τέτοια πρόκληση και ακόμα περισσότερο η Μπιλμπάο που έβαλε αυτό το σημαντικό ποσό στα ταμεία της.



Στο νούμερο 8 συναντάμε τον Σεσκ Φάμπρεγκας, ο οποίος δεν είχε θέση στην Μπαρτσελόνα για την νέα σεζόν και ο Ζοσέ Μουρίνιο άρπαξε την ευκαιρία να τον πάρει στην Τσέλσι, δίνοντας στους «Μπλαουγκράνα» το ποσό των 37,5 εκ. ευρώ. O Ισπανός μέσος, που μόνο ως μέσος δεν αγωνιζόταν στην Βαρκελώνη, θέλησε να αλλάξει σταθμό στην καριέρα του με τους Καταλανούς να είναι σύμφωνοι με την απόφαση του παίκτη, γι' αυτό και θέλησε να τον πουλήσει στην Άρσεναλ με τον Βενγκέρ όμως να μην τον θέλει πίσω, έτσι ο Σεσκ κατέληξε στην Τσέλσι.

Στην 7η θέση των ακριβότερων μεταγραφών για φέτος βρίσκεται ο Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος μετακινήθηκε στην Τσέλσι έναντι 40,5 εκ. ευρώ. Η Τσέλσι έψαχνε επιθετικό από την στιγμή που ο Σαμουέλ Ετό ήταν σε μεγάλη ηλικία και ο Τόρες δεν έδειχνε ότι μπορεί να σηκώσει τέτοιο βάρος στις πλάτες του. Έτσι, ο Μουρίνιο που πίστευε στον Βραζιλιάνο με Ισπανικό διαβατήριο επιθετικό, τον επέλεξε για αυτή την θέση δίνοντας ένα μεγάλο ποσό για τον φέρει στο νησί.

Δεν θα μπορούσε να λείπει η Μάντσεστερ Σίτι από την δεκάδα των πιο ακριβών μεταγραφών της χρονιάς, μιας που δαπάνησε 40,5 εκ. ευρώ για να φέρει τον Ελιακίμ Μανγκαλά στο Μάντσεστερ. Η Σίτι έκανε την μεγαλύτερη μεταγραφή για φέτος δίνοντας πολλά χρήματα για έναν αμυντικό. Ο Μανγκαλά εντυπωσίασε με την Πόρτο την περσινή σεζόν και οι Άραβες της Σίτι δεν φοβήθηκαν να κάνουν κίνηση για να τον αποκτήσουν ακόμα και αν η Πόρτο ζητούσε πολλά.

Στο νούμερο 5 βρίσκεται άλλη μια πώληση της Μπαρτσελόνα, που έδωσε στον Αρσέν Βενγκέρ και την Άρσεναλ τον Αλέξις Σάντσες με το πολύ καλό ποσό των 42,5 εκ. ευρώ. Σίγουρα ο Σάντσες ήταν μια πολύ καλή προσθήκη για την Άρσεναλ, μετά και την εξαιρετική του εμφάνιση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Ο Σάντσες έμεινε στην Βαρκελώνη 3 χρόνια και δεν έδειξε να έχει προσαρμοστεί 100% αφού και ίδιος έβλεπε ότι κάθε φορά κάτι του έλειπε, έτσι είπε να δοκιμάσει την τύχη του και στην Αγγλία.

θέση και Νταβίντ Λουίζ, με τον Βραζιλιάνο να σημάνει την πιο ακριβή μεταγραφή κεντρικού αμυντικού, αφού η Παρί Σεν Ζερμέν για να τον αποκτήσει έπρεπε να δώσει στην Τσέλσι 63 εκ. ευρώ. Ο Μουρίνιο έδειξε πως δεν είχε στα σχέδια του τον Νταβίντ Λουίζ για φέτος και ο Μπλανκ θέλησε να ενισχύσει την άμυνα του με τον «βράχο» Νταβίντ Λουίζ, ο οποίος θα δέσει «γάντι» με τον συμπατριώτη του Τιάγκο Σίλβα.

Στην 3η θέση η μεγάλη ενίσχυση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άνχελ Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός σταρ έφυγε, μιας που δεν είχε θέση στην Ρεάλ Μαδρίτης σύμφωνα με τον πρόεδρο της, ενώ ο Αντσελότι και ο κόσμος τον ήθελε εκεί. Η Γιουνάιτεντ έδωσε πολλά χρήματα σε μεταγραφές φέτος, καθώς μόνο για τον Ντι Μαρία έδωσε 75 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Στα θετικά της μεταγραφής αυτής είναι ότι ο 26χρονος έκανε ένα εντυπωσιακό Μουντιάλ, αλλά και βοήθησε πολύ την Ρεάλ για να κατακτήσει το 10ο Champions League της.

Χάμες Ροντρίγκεζ και Ρεάλ Μαδρίτης στο Νο 2 της λίστας, μιας που ο Φλορεντίνο Πέρεθ δεν μπορούσε να λείπει από αυτή. Ο ισχυρός άντρας της Ρεάλ φημίζεται για τα υπέρογκα ποσά που δείνει για την απόκτηση παικτών και φέτος σειρά είχε ο Ροντρίγκες με την Μονακό να βάζει στα ταμεία της 80 εκ. ευρώ. Ο 23χρονος Κολομβιανός βγήκε πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ και έχει πολύ μέλλον μπροστά του και αν συνεχίσει έτσι η επόμενη μεταγραφή του, αν συμβεί ποτέ αυτό, θα πιάσει τριψήφιο αριθμό.

Το μεγαλύτερο «μπαμ» του καλοκαιριού όμως, το έκανε η Μπαρτσελόνα με την απόκτηση του Λουίς Σουάρες. Το ποσό των 94,5 εκ. ευρώ που έδωσε η ομάδα της Βαρκελώνης για να κάνει δικό της τον Ουρουγουανό αστέρα της Λίβερπουλ δεν μπορούσε να βρίσκεται σε κάποια άλλη θέση εκτός από την . Ο Σουάρες μπορεί να είναι τιμωρημένος λόγο της δαγκωνιάς που έριξε στο Μουντιάλ, αλλά αυτό δεν πτόησε τον Μπαρτομέου να προχωρήσει τις διαδικασίες για τον 27χρονο. Το ποσό μπορεί να είναι τεράστιο, αλλά μόνο έτσι μπορούσε να κάνει δικό της τον Σουάρες, μιας που οι «γαμπροί» ήταν πολλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ