powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Η ιστορία των ομάδων του NBA - Μέρος Α' (Δύση)



Μέρος Α'

Το πρώτο μέρος του αφιερώματος μας αναφέρεται στις ομάδες της Δυτικής Περιφέρειας του NBA.

Λος Άντζελες Λέικερς: Οι Λέικερς ιδρύθηκαν το 1948 ως Μινεάπολις Λέικερς. Στη Μινέαπολη κατέκτησαν 5 πρωταθλήματα ενώ μετακόμισαν στο Λος 'Αντζελες το 1960 και κατέκτησαν άλλα 11 πρωταθλήματα σύνολο 16.  Εκτός από 16 πρωταθλήματα NBA έχουν και 31 πρωταθλήματα Δύσης.

Σαν Αντόνιο Σπερς: Οι Σπερς ιδρύθηκαν το 1967 στο Ντάλας και έπαιξαν στο πρωτάθλημα ABA (πρωτάθλημα μπάσκετ που δημιουργήθηκε πριν το NBA και συνυπήρξε με αυτό για λίγα χρόνια πριν ενωθούν τελικά) ως Ντάλας και Τέξας Σπερς. Το 1973 δημιουργήθηκαν οι Σαν Αντόνιο Σπερς και άρχιζαν να παίζουν στο NBA από τότε, κατακτώντας 5 πρωταθλήματα NBA και 6 Δύσης.

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς:  Οι Γουόριορς έχουν 3 πρωταθλήματα. Το πρώτο το πήραν ως Φιλαδέλφεια Γουόριορς, το δεύτερο ως Σαν Φρανσίσκο Γουόριορς, και μετακόμισαν στο Γκόλντεν Στέιτ το 1971 όπου πήραν έναν ακόμη τίτλο. Σύνολο 3 πρωταθλήματα NBA.

Χιούστον Ρόκετς: Οι Ρόκετς ιδρύθηκαν το 1967 στο Σαν Ντιέγκο ενώ μετακόμισαν στο Χιούστον το 1971 όπου κατέκτησαν 2 πρωταθλήματα NBA και 4 πρωταθλήματα Δύσης.

Υπόλοιπες Ομάδες: Από τις υπόλοιπες ομάδες οι Πόρτλαντ Μπλέιζερς έχουν 1 πρωτάθλημα NBA και 3 Δύσης, ενώ 1 πρωτάθλημα NBA και 2 Δύσης έχουν οι Ντάλας Μάβερικς, ενώ οι Σιάτλ Σουπερσόνικς έχουν ένα πρωτάθλημα NBA και 4 Δύσης ( Το Σιάτλ δεν υπάρχει πια όμως τα πρωταθλήματα τους δεν θεωρούνται ότι ανήκουν στους Οκλαχόμα Θάντερ όπου τους αντικατέστησαν, καθώς ενδέχεται να επιστρέψουν οι Σουπερσόνικς τα επόμενα χρόνια στη θέση άλλης ομάδας)

Τέλος οι Ρότσεστερ Ρόιαλς έχουν 1 πρωτάθλημα Nba ( μία ομάδα που άλλαξε πολλά ονόματα και πόλεις, από το 1985 είναι οι γνωστοί Σακραμέντο Κινγκς). Οι Φοίνιξ Σανς και οι Γιούτα Τζαζ δεν έχουν πρωτάθλημα NBA όμως έχουν 2 Δύσης έκαστος, ενώ οι Ντένβερ Νάγκετς, οι Λος Άντζελες Κλίπερς, οι Μέμφις Γκρίζλις, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς και οι Νιου Όρλεανς Πέλικανς δεν έχουν κάποιο τίτλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ