powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Η Πολωνία στους 8!


Η Πολωνία πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του Euro! Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς , νίκησε με 5-4 στα πέναλτι την Ελβετία!


Ο πρώτος νοκ άουτ αγώνας του Euro 2016 ήταν εξαιρετικός , με τις Πολωνία και Ελβετία να προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις.

Οι Πολωνοί στο πρώτο μέρος ήταν καλύτεροι, είχαν συνοχή στην άμυνα και έχασαν καλές ευκαιρίες στην επίθεση, και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Κούμπα Μπλατζικόφσκι στο 39'. Ο Γκροζίτσκι έκανε συρτή σέντρα, ο Αρκάντιους Μίλικ απέφυγε τη μπάλα και ο Μπλατζικόφσκι βρέθηκε απέναντι στο Ζόμερ , και κατάφερε να τον νικήσει με ωραίο πλασέ.

Στο δεύτερο μέρος όπως ήταν φυσικό οι Ελβετοί πίεσαν για την ισοφάριση, αρχικά η υπεροχή τους ήταν φλύαρη, όμως μετά το 70' έκλεισαν στα καρέ τους τους Πολωνούς, είχαν δοκάρι και τελικά σκόραραν με έναν γκολ-ποίημα του Σακίρι στο 82'. Ο Σακίρι έκανε ένα τρομερό ψαλιδάκι και έστειλε το ματς στη παράταση.

Εκεί το τέμπο του αγώνα ήταν πιο αργό και μόνο μετά το 110' άρχισαν να πιέζουν οι Ελβετοί εκμεταλλευόμενοι τη κόπωση των Πολωνών που είχαν 2 μέρες λιγότερες για ξεκούραση. Ο Ντερντιγιόκ δεν μπόρεσε να νικήσει το Φαμπιάνσκι στο 112' και έτσι πήγαμε στα πέναλτι.

Εκεί ευστόχησαν όλοι οι παίκτες και των 2 ομάδων εκτός του Τζάκα( βάρεσε 2ος για την Ελβετία) που έστειλε τη μπάλα άουτ, και έτσι η Πολωνία πέρασε στους 8. Τα εύστοχα πέναλτι των νικητών εκτέλεσαν οι Λεβαντόφσκι, Μίλικ, Γκλικ, Μπλατζικόφσκι και Κρικόβιακ.  Η Πολωνία θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά το νικητή του αγώνα Κροατία-Πορτογαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ