powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο - ΤΟΠ 15 (No.8)

Στο νούμερο 8 της λίστας βρίσκεται το παιχνίδι της Ουρουγουάης.
 
8: ΝΑΣΙΟΝΑΛ-ΠΕΝΙΑΡΟΛ (Uruguayan Superclasico)

Η αρχαιότερη κόντρα στο ποδόσφαιρο πλην Βρετανίας είναι αυτή της Ουρουγουάης ανάμεσα σε ΝΑΣΙΟΝΑΛ και ΠΕΝΙΑΡΟΛ. Η κόντρα τους ξεκίνησε επειδή η ΠΕΝΙΑΡΟΛ δημιουργήθηκε από Άγγλους εργάτες-μετανάστες στην Ουρουγουάη το 1891, ενώ η ΝΑΣΙΟΝΑΛ ήταν η πρώτη ομάδα που δημιουργήθηκε από ντόπιους (1899) και αποτελούνταν αποκλειστικά από Ουρουγουανούς.

 Τα χρώματα μάλιστα της ΝΑΣΙΟΝΑΛ δείχνουν τον πατριωτικό χαρακτήρα της καθώς είναι το κόκκινο, το μπλε και το άσπρο, χρώματα της σημαίας του Χοσέ Αρτίγκας που είναι ένας τεράστιος εθνικός ήρωας στη χώρα και ονομάζεται πατέρας της Ανεξαρτησίας της Ουρουγουάης. Τα ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι πάντα εκρηκτικά, καθώς οι οπαδοί των 2 ομάδων δημιουργούν μία απερίγραπτη ατμόσφαιρα στο γήπεδο με τα εκατοντάδες καπνογόνα, τα κορεό και το ασταμάτητο τραγούδι από όλο το γήπεδο για 90 λεπτά.

 Το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ματς για την Ουρουγουάη φαίνεται από το ότι το 80% των φιλάθλων της χώρας υποστηρίζει μία από τις 2 ομάδες.Η ΝΑΣΙΟΝΑΛ έχει κατακτήσει 44 πρωταθλήματα και 3 Copa Libertadores, ενώ η ΠΕΝΙΑΡΟΛ 49 πρωταθλήματα και 5 Copa Libertadores.

Από τον φίλο μας Αποστόλη.

Διαβάστε επίσης:
Το νούμερο 09 ΕΔΩ
Το νούμερο 10 ΕΔΩ
Το νούμερο 11 ΕΔΩ
Το νούμερο 12 ΕΔΩ
Το νούμερο 13 ΕΔΩ
Το νούμερο 14 ΕΔΩ
Το νούμερο 15 ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ