powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Κατσικάρης ο εκλεκτός!


Τον Φώτη Κατσικάρη επέλεξε η ΕΟΚ για να αναλάβει τη θέση του προπονητή στην Εθνική ομάδα.

Ο Φώτης Κατσικάρης είναι ο εκλεκτός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για τη θέση του προπονητή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία και απομένει η λύση της συνεργασίας με τον Αντρέα Τρινκιέρι για να ανακοινωθεί και επισήμως.

Οι διαπραγματεύσεις με τον Κατσικάρη είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό αφού ο πρώην προπονητής της Μπιλμπάο ήταν η πρώτη επιλογή. Αν και αρχικά υπήρξε διάσταση στο οικονομικό σκέλος της επικείμενης συνεργασίας, τελικά όλα κύλησαν ομαλά και επετεύχθει η συμφωνία.

Το βιογραφικό του Κατσικάρη:

Ο Φώτης Κατσικάρης ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως assistant coach στην ΑΕΚ. Συνεργάστηκε με τους Γιώργο Καλαφατάκη, Κώστα Πολίτη, Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ντράγκαν Σάκοτα κατακτώντας τίτλους (Σαπόρτα, 2 κύπελλα Ελλάδας, πρωτάθλημα Ελλάδος), πριν κάνει το 2004 το μεγάλο άλμα και αναλάβει χρέη πρώτου προπονητή στην Ένωση, γράφοντας πολύ καλές πορείες στην Ευρωλίγκα (Top-16) και στο ελληνικό πρωτάθλημα (τελικοί με Παναθηναϊκό το 2005).

Μετά τον "δικέφαλο" δοκίμασε την τύχη του στο εξωτερικό και έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που καθιερώθηκε εκτός των συνόρων. Δούλεψε ένα χρόνο στην Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης και στη συνέχεια στη Βαλένθια. Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα του από τον Άρη, πριν ανοίξει το μεγάλο κεφάλαιο της καριέρας του, αυτό με την Μπιλμπάο. Οδήγησε την ομάδα της Βασκονίας σε μοναδικές επιτυχίες όπως τη συμμετοχή στον τελικό του ισπανικού πρωταθλήματος, στην πρόκριση στους "8" της Euroleague και τον τελικό του Eurocup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ