powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Πικρός αποκλεισμός.


Άδικος αποκλεισμός για την Εθνική Ελλάδος, η οποία αν και έπαιξε καλύτερα ηττήθηκε στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα.

Με πικρή γεύση τελείωσε το μουντιάλ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού παρά την μεγάλη εμφάνιση απέναντι στην Κόστα Ρίκα δεν κατάφερε να την κάμψει στα 120 λεπτά και ηττήθηκε με 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μπήκε με αυτοπεποίθηση και όχι μόνο κράτησε τους Κοσταρικανούς μακριά από την περιοχή του Καρνέζη αλλά παράλληλα δημιούργησε σημαντικές προυποθέσεις για γκολ με κυριότερη την ευκαιρία του Σαλπιγγίδη στο 37 όπου ο γκολκίπερ Νάβας αντέδρασε ενστικτωδώς αποκρούοντας σε κόρνερ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα πάγωσε στο 52, αφού μετά από αδράνεια της άμυνας και του Καρνέζη, ο Ρουίζ με άτσαλο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κόντρα στη ροή του αγώνα κάνοντας το έργο της Εθνικής δύσκολο.

Στο 62 αποβλήθηκε ο Ντουάρτε και από εκεί και πέρα η Εθνική έκλεισε την Κόστα Ρίκα στα καρέ της χωρίς να μπορεί να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στις καθυστερήσεις όμως, ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αυτός που εκμεταλλέυτηκε την απόκρουση του Νάβας σε σούτ του Γκέκα και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, αφού ο Μήτρογλου δεν κατάφερε να σκοράρει στο 93 με μια υπέροχη κεφαλιά.

Κατά τη διάρκεια της παράτασης η Κόστα Ρίκα κλέιστηκε πίσω, ενώ η Ελλάδα κυνηγούσε μανιωδώς το γκολ. Χάθηκαν πολλές ευκαιρίες, σπουδαιότερες των οποίων ήταν του Χριστοδουλόπουλου και του Μήτρογλου που αμφότεροι νικήθηκαν από τον Νάβας.

Στα πέναλτι υπήρξε μεγάλη ευστοχία εκατέρωθεν και ο Φάνης Γκέκας έμελλε να είναι ο μοιραίος για την Εθνική, αφού η πολύ καλή του εκτέλεση αποκρούστηκε από τον Νάβας διαμορφώνοντας έτσι το 4-3 υπέρ της ομάδας του. Ο εξαιρετικός τερματοφύλακας ήταν ίσως ο μόνος λόγος για την πρόκριση της Κόστα Ρίκα στους 8 όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία.

Όσο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αν και υπάρχει πικρία, όλοι ήμαστε υπερήφανοι για τις μεγάλες και ιστορικές στιγμές που ζήσαμε και ελπίζουμε να ξαναζήσουμε στο επερχόμενο Euro 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας. Ευχαριστούμε για όλα!

Τέλος, το χθεσινό παιχνίδι ήταν το τελευταίο για τον μεγάλο αρχηγό Γιώργο Καραγκούνη και φυσικά για τον προπονητή Φερνάντο Σάντος, τον οποίο θα αντικαταστήσει ο Ιταλός Κλαούντιο Ρανιέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ