powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ντελ Μπόσκε για Ρονάλντο, Μέσι, Νέιμαρ!



Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε έχει πάρει θέση για τρεις από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη. Διαβάστε τι έχει δηλώσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας για τους Νεϊμάρ, Μέσι και Ρονάλντο στο βιβλίο του Λούκα Καϊόλι: "Νεϊμάρ: Η δημιουργία του καλύτερου 10αριού στον κόσμο".

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε ρωτήθηκε για την καλύτερη για πολλούς τριάδα στον κόσμο και έδωσε «πικάντικες» απαντήσεις, πιστεύοντας πως ο Νέιμαρ θα γίνει ένας μεγάλος παίκτης.

«Μου αρέσει ο Νέιμαρ. Είναι ένας από τους παίκτες που δεν μπορείς να δεις πολύ συχνά. Αυτός είναι ο "διάδοχος" της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής παράδοσης που είχε αρχίσει να ξεθωριάζει. Δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο στις μέρες μας να δούμε ένα ποδοσφαιριστή που είναι σε θέση να ντριπλάρει και να είναι τόσο ευκίνητος όσο αυτός. Είναι ένας σημαντικός παίκτης, καθώς με το στυλ παιχνιδιού του μπορεί να ξεκλειδώσει μια πολύ καλά οργανωμένη άμυνα με πάρα πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα. 


Δεν είναι μόνο ότι τρέχει, ντριπλάρει και σκοράρει, αλλά και το ότι δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις, παίρνοντας πολλά φάουλ κοντά στην περιοχή. Είναι αμφιδέξιος, ένας μεγάλος σκόρερ, πάντα στο σωστό μέρος. Ιδανικός για την αριστερή πλευρά, μπορεί να δημιουργήσει πολλά ρήγματα. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να παίξει σε άλλη θέση, αλλά ότι είναι η καλύτερη θέση του. Όπως ο Μέσι ο οποίος ξεκίνησε στα άκρα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον άξονα αγωνιζόμενος σχεδόν ως 9άρι. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή. Όλοι οι παίκτες μπορούν να παίξουν σε διαφορετικές θέσεις, αλλά όλοι οι παίκτες έχουν την ιδανική θέση τους».


Μέσι - Νέιμαρ

Όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει τους Μέσι και Νέιμαρ, είπε: «Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να κάνει κάποιος συγκρίσεις. Ο Μέσι είναι εξαιρετικός. Βρίσκεται στην κορυφή με τις λίστες των κορυφαίων ποδοσφαιριστών εδώ και μερικά χρόνια. Από την έναρξη της επαγγελματικής του καριέρας στη Βαρκελώνη, σχεδόν πριν από 10 χρόνια, υπήρξε συνεπής και προοδευτικός. Κάθε χρόνο πετυχαίνει νέους στόχους και κατακτά νέους τίτλους...

Θα χρειαστεί χρόνο για να γνωρίσει ο κόσμος τον Νέιμαρ και να καταλάβει αν μπορεί να προσαρμοστεί στη Βαρκελώνη και να γράψει ιστορία. Ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο το έχουν καταφέρει και πιστεύω ότι είναι ένα καλό παράδειγμα για τον κόσμο του ποδοσφαίρου».


Ρονάλντο - Νέιμαρ

Συγκρίνοντας τους Ρονάλντο και Νέιμαρ είπε: «Ο Ρονάλντο είναι ένας παίκτης όλος δύναμη, ταχύτητα, αριστεροπόδαρος και δεξιοπόδαρος, καλός με το κεφάλι, καλός στα χτυπήματα φάουλ και στα πέναλτι. Είναι ένα "ζώο".

Είναι λιγότερο δημιουργικός από τον Νέιμαρ και τον Μέσι και δεν έχει την κοφτή ντρίμπλα που έχουν οι Νέιμαρ και Μέσι. Θέλει χώρο για να παίξει. Δεν έχει το ρεπερτόριο του Νέιμαρ που είναι ελαφρύτερος, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί δέος με το παιχνίδι του.

Στη Γιουνάιτεντ ο Ρονάλντο κέρδισε εμπειρία και από τότε που πήγε στη Ρεάλ παίζει συνεχώς στο ανώτατο επίπεδο. Ο Νέιμαρ από την πλευρά του είναι ένας καλλιτέχνης του ποδοσφαίρου και το ισπανικό ποδόσφαιρο χρειάζεται παίκτες σαν αυτόν».

Μιλώντας για τους Μέσι και Νέιμαρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Πρόκειται για παίκτες που όταν οι υπόλοιποι συμπαίκτες τους στερεύουν από ιδέες, μπορούν να πάρουν την μπάλα και να κάνουν κάτι μαγικό. Είναι εξαιρετικοί, ιδιαίτεροι ποδοσφαιριστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ