powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

«Ναι» για πίστα στην Ελλάδα ο Έγκλεστον


Εδώ και κάποια χρόνια συζητάμε για μια πίστα στην Ελλάδα, αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που πραγματικά πιστεύουν κάτι τέτοιο, με τον Μπέρνι Έγκλεστον όμως να έχει τα δικά του σχέδια.


Το πρόγραμμα «Dielpis Formula» με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα Θανάση Παπαθεοδώρου βρίσκεται σε αρκετά καλό δρόμο, παρόλο που αρκετοί βιάστηκαν να το κατακρίνουν. Σίγουρα δεν μιλάμε για κάτι απλό, αλλά δεν μιλάμε και για κάτι ακατόρθωτο, καθώς ο Παπαθεοδώρου συναντήθηκε με τον ισχυρό άντρα της F1 για να του αποκαλύψει τα σχέδια του. 

Ο Έγκλεστον έδωσε θετική απάντηση για το θέμα, μιας που το θέμα θα συμπεριλαμβάνει μέσα κάποιον ιδιώτη και όχι το ίδιο το δημόσιο για τον λόγο ότι το παλιό όραμα του Μπέρνι πήγε στα σκουπίδια μετά από προβλήματα στην γραφειοκρατία.

Το όραμα του Παπαθεοδώρου είναι αρκετά μεγάλο και κερδοφόρο τόσο για τον ίδιο όσο και για την χώρα, αφού με την δημιουργία μιας πίστας F1 θα αυξηθεί και ο τουρισμός στις γύρο περιοχές. Έχει σκοπό να δημιουργήσει γύρο από την πίστα ξενοδοχείο, καζίνο, εστιατόρια και πολλά άλλα πράγματα που θα αποφέρουν χρήματα αλλά και ανέσεις για τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο χώρος είναι κατάλληλος για την συγκεκριμένη δουλειά και ο Θανάσης Παπαθεοδώρου το λέει σαφέστατα, «Πρέπει να γίνει από όλους πιστευτό ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο σκαλοπάτι μίας τεράστιας εθνικής επιτυχίας που θα εκμεταλλευτούμε για σειρά ετών μέσα από την παγκόσμια προβολή που παρέχει μόνο η Formula 1. Παράλληλα μόνο οφέλη μπορούν αν υπάρξουν από μία τέτοια εκδήλωση με την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και με μία πολύ σημαντικά αύξηση έλευσης τουριστών στη χώρα μας. Θα ήθελα να ξεκαθαριστεί ότι τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για την επένδυση και λειτουργία του έργου θα προέρχονται από ιδιώτες αφήνοντας στο Κράτος αποκλειστικά την παροχή διευκόλυνσης της γραφειοκρατικής πρακτικής που ζει και αποτρέπει οποιονδήποτε επενδύτη να σκεφτεί τοποθέτηση κεφαλαίων εντός τη χώρας».

Έτσι το μόνο που μένει πλέον είναι να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε προβλήματα γραφειοκρατίας, από την στιγμή που έχουν βρεθεί τουλάχιστον 4 επενδυτές από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό για να στηρίξουν οικονομικά το πρόγραμμα αυτό. Ελπίζουμε πως τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και ιδιαίτερα μετά την συγκατάθεση και του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος και γραπτά επιβεβαίωσε την στήριξη του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ