powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Χειμώνα το Μουντιάλ του 2022(;)


Πρόταση για να διεξαχθεί χειμώνα το Μουντιάλ του 2022 έκανε η FIFA με την προοπτική ότι οι θερμοκρασίες στο Κατάρ την θερινή περίοδο θα είναι απαγορευτικές για όσους θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο.

Κοντά στην απόφαση της διεξαγωγής του Μουντιάλ κατά την διάρκεια του χειμώνα, φαίνεται να βρίσκεται η FIFA, καθώς η θερμοκρασία το καλοκαίρι στο Κατάρ θα είναι αρκετά υψηλή και δεν θα υπάρχει διάθεση για ποδόσφαιρο. Έτσι, ως πιο πιθανοί μήνες διεξαγωγής είναι ο Νοέμβριος-Δεκέμβριος ή ο Ιανουάριος-Φεβρουάριος.

Ένα από τα προβλήματα που μπορεί να έχει η FIFA με αυτή την απόφαση είναι ότι την περίοδο του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες, με την πιο πιθανή επιλογή τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο. 

Ένα δεύτερο πρόβλημα που μπορεί να έχει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είναι η αντίδραση των Ευρωπαϊκών συλλόγων, καθώς η ημερομηνίες συμπίπτουν με τις εγχώριες αλλά και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις των ομάδα, με αποτέλεσμα να πρέπει να γίνει διακοπή για δύο μήνες.

Στην πρώτη συνεδρίαση της ειδικής ομάδας εργασίας στη Ζυρίχη συμμετείχαν εκπρόσωποι της FIFA, συλλόγων, διοργανωτών εθνικών πρωταθλημάτων, ενώσεων παικτών και της οργανωτικής επιτροπής του Κατάρ. Η απόφαση αναμένεται να παρθεί μέχρι το 2015 και μια πιθανή λύση μπορεί να είναι η εκκίνηση των πρωταθλημάτων νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ