powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Εθνική πανωλεθρία!


Με το αριστερό ξεκίνησε η ομάδα του Ρανιέρι στις επίσημες διοργανώσεις της, αφού έχασε με 0-1 από την Ρουμανία για τα μπαράζ του Euro του 2016. Κακή εμφάνιση και από την Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ, που αποκλείστηκε από την Σερβία στην φάση των «16» του Μουντομπάσκετ.


Μόνο ενθαρρυντική δεν ήταν η πρώτη εμφάνιση των Διεθνών μας, οι οποίοι από ένα λάθος έχασαν έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας. Πολύ νωρίς ο Χοσέ Χολέμπας υπέπεσε σε σφάλμα και έδωσε ένα αρκετά εύκολο πέναλτι στον Τσιπτσίου και ο Μάρικα από την βούλα του πέναλτι έγραψε το 0-1 στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Εθνική μας έδειξε να μην μπορεί να βγει από την δύσκολη θέση καθώς δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις. Έκπληξη προκάλεσε η επιλογή του Πέτρου Μάνδαλου στην βασική ενδεκάδα και ο λόγος είναι πως έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που μπήκε παίκτης στο βασικό σχήμα προερχόμενος από ομάδα Β' Εθνικής.

Μπορεί η Ρουμανία να μας έκανε ένα μικρό δωράκι με την αποβολή του Μάρικα στο 53', αλλά μηδές εις το πηλίκο. Η μόνη φάση που μπορούσε να μας δώσει την ισοπαλία ήταν το δοκάρι του Τοροσίδη στις καθυστερήσεις του αγώνα.


Μακάρι όμως να ήταν μόνο αυτό. Η Εθνική Ελλάδος Μπάσκετ αποκλείστηκε από την Σερβία στην φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το βαρύτατο σκορ του 90-72, καθώς η άμυνα ήταν το αδύναμο σημείο μας. Οι παίκτες του Κατσικάρη μπορεί να είχαν το 5 στα 5 στην φάση των ομίλων, αλλά αυτό δεν σήμαινε κάτι για την φάση των νοκ άουτ. Η Σερβία έδειξε χαρακτήρα και πάθος, κάτι που έλειπε από τα Ελληνικά πρόσωπα, και κατάφερε να επιβληθεί με μια μεγάλη διαφορά της τάξεως των 18 πόντων.

Με κορυφαίο του αγώνα τον Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος σημείωσε 21 πόντους με το σταθερότατο χέρι αλλά και την σιγουριά του στις εισχωρήσεις στην ρακέτα, η Σερβία πέρασε στην φάση των «8», όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Βραζιλία - Αργεντινή. Η ομάδα μας πάντως, έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην διοργάνωση και αν συνεχίσει έτσι ίσως να μας κεράσει πολλές χαρές στο μέλλον.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 42-46, 55-64, 72-90. 

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 13 (2), Σιμόνοβιτς 5 (1), Μπογκντάνοβιτς 21 (4), Μπιέλιτσα 8, Μάρκοβιτς 3 (1), Κάλινιτς 12 (1), Μπίρσεβιτς, Κρστιτς 10, Ραντούλιτσα 16, Στίματς. 

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μάντζαρης 5 (1), Μπουρούσης 9 (1), Ζήσης 12 (3), Βασιλειάδης 6 (1), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 1, Σλούκας, Καϊμακόγλου 6, Αντετοκούνμπο 7 (1), Βουγιούκας, Πρίντεζης 12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ