powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Grand Prix Ιταλίας | Αγώνας


Μετά από μια κακή εκκίνηση, ο Χάμιλτον κατάφερε να ανακάμψει και να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Ρόσμπεργκ, που πλήρωσε τα λάθη του.


Ο Χάμιλτον δεν έκανε και το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα και βρέθηκε μετά την εκκίνηση στην 4η θέση, πίσω από Μάγκνουσεν και Μάσα, αλλά με την δυναμική της Mercedes, αλλά και το αστείρευτο ταλέντο του κατάφερε να προσπεράσει τους αντιπάλους του και να βρεθεί σε θέση βολής από τον Ρόσμπεργκ.

Την στιγμή που ο Λίουις έφτασε κοντά στο 1.5 δευτερόλεπτο η ομάδα τον ειδοποίησε να μην πιέσει και να μείνει 2.5 δευτερόλεπτα από τον Ρόσμπεργκ για να πιέσει στο τέλος, αλλά μετά από αυτά που έχουν προηγηθεί ποιος να κρατήσει τον Χάμιλτον πίσω. Με λίγα λόγια ή θα χτυπούσαν ή θα περνούσε ο Χάμιλτον, ο οποίος δεν συμβιβαζόταν με την δεύτερη θέση. 

Έτσι ο Νίκο έκανε ένα σοβαρό λάθος στην πρώτη στροφή και έφυγε ευθεία με αποτέλεσμα ο Χάμιλτον που είχε μπει ήδη στο DRS του Ρόσμπεργκ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να περάσει πρώτος. Από εκεί και πέρα ο αγώνας ήταν ένας υγιεινός περίπατος για τον Χάμιλτον, με τον Ρόσμπεργκ να συμβιβάζεται με την δεύτερη θέση.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο αγαπητός για όλους τους Tifosi, Φελίπε Μάσα, που είχε να δει βάθρο από την Βαρκελώνη του 2013. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μπότας, Ρικιάρντο, Φέτελ, Πέρεζ, Μπάτον, Ραϊκόνεν και Μάγκνουσεν. Ο Κέβιν Μάγκνουσεν τερμάτισε στην 7η θέση αλλά τιμωρήθηκε με 5 δευτερόλεπτα πράγμα που του στέρησε 3 θέσεις. Απογοητευτικό ήταν το τριήμερο για την Ferrari, το οποίο συνοδεύτηκε από την εγκατάλειψη του Φερνάντο Αλόνσο, η πρώτη για τον Ισπανό φέτος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η τρομερή προσπάθεια του Βάλτερι Μπότας, ο οποίος πέρασε τουλάχιστον 7 αντιπάλους στο τέλος της πρώτης ευθείας. Επίσης, φοβερός ήταν και ο Ντανιέλ Ρικιάρντο, ο οποίος ξεκινούσε από πολύ πίσω και κατάφερε να τερματίσει 5ος μπροστά από τον teammate του.

Αναλυτικά οι χρόνοι του αγώνα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ