powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Αφιέρωμα: Η ιστορία των Euro! ( Μέρος Ε') !

Ε' Μέρος!


2008: Ισπανία (Αυστρία-Ελβετία)


Το 2008 η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα ήταν και πάλι παρών, όμως αυτή τη φορά αν και το πάλεψε , αποχαιρέτησε το τουρνουά με 3 ήττες. Από τη πρώτη φάση αποκλείστηκαν επίσης και οι διοργανώτριες Ελβετία και Αυστρία, ενώ η Αγγλία δεν συμμετείχε καν στο Euro, καθώς είχε αποκλειστεί στα προκριματικά από Κροατία και Ρωσία.

Στους 8 από τη φάση των ομίλων προκρίθηκαν, η Πορτογαλία, η Τουρκία, η Κροατία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ρωσία.  Στα προημιτελικά η Γερμανία νίκησε με 3-2 τη Πορτογαλία, ενώ τα αλλά 3 ματς πήγαν όλα στη παράταση. Οι Ρώσοι έβγαλαν εκτός την Ολλανδία με 3-1 στη παράταση, και οι Ισπανοί απέκλεισαν στα πέναλτι με 4-2 τη Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, μετά το 0-0 του κανονικού αγώνα. Στο τελευταίο προημιτελικό η Τουρκία αν και δέχθηκε γκολ από τον Κλάσνιτς στο 119', ισοφάρισε στο 122'!, και έστειλε το ματς στα πέναλτι όπου νίκησε με 3-1 τη Κροατία. Στα ημιτελικά η Γερμανία νίκησε δύσκολα με 3-2 τη Τουρκία, ενώ η Ισπανία επικράτησε εύκολα με 3-0 επί της Ρωσίας.

Ο μεγάλος τελικός ήταν κλειστός σαν ματς, και τα πάντα έκρινε μία εξαιρετική ενέργεια του Φερνάντο Τόρες στο 33', όπου νίκησε το Λέμαν και έδωσε το τρόπαιο στην Ισπανία.


2012: Ισπανία ( Ουκρανία-Πολωνία)

Το 2012 η Ελλάδα ήταν και πάλι εκεί, και αυτή τη φορά πέρασε στους 8, αφήνοντας εκτός τη διοργανώτρια Πολωνία αλλά και τη Ρωσία. Οι άλλες 7 των προημιτελικών ήταν Τσεχία,  Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία και Γαλλία.

Στους 8 λοιπόν η Ελλάδα λύγισε με 4-2 από τη Γερμανία, η Πορτογαλία νίκησε 1-0 τη Τσεχία, οι Ισπανοί νίκησαν δύσκολα με 2-0 τη Γαλλία, ενώ Αγγλία και Ιταλία οδηγήθηκαν στα πέναλτι μετά το 0-0 του κανονικού αγώνα και της παράτασης με τους Ιταλούς να νικούν με 4-2. 

Στα ημιτελικά οι Ισπανοί νίκησαν με 4-2 στα πέναλτι τη Πορτογαλία, ενώ οι Ιταλοί με 2 γκολ του Μάριο Μπαλοτέλι απέκλεισαν τη Γερμανία με 2-1. Στο μεγάλο τελικό η Ισπανία νίκησε με μεγάλο σκορ 4-0, παρότι το ματς ήταν ντέρμπι. Η Ιταλία είχε κάποιες ατυχίες όπου την οδήγησαν σε αυτό το βαρύ σκορ, όπως το ότι έκανε τη τελευταία αλλαγή της στο 60', και αμέσως τραυματίστηκε ο Τιάγκο Μοττα και έμεινε με 10 παίκτες. Η Ισπανία αν και δεν έπεισε ποτέ με το ποδόσφαιρο της σε αυτό το τουρνουά ( σε αντίθεση με το 2008) κατάφερε να εκμεταλευτεί τις αδυναμίες και το άγχος των αντιπάλων της, και έβρισκε τρόπους να συνεχίζει στη διοργάνωση, και τελικά θριάμβευσε κατακτώντας για δεύτερη σερί φορά το τρόπαιο.



Εδώ ολοκληρώθηκε το μεγάλο αφιέρωμα των Αποδυτηρίων για την ιστορία των Euro. Προσπαθήσαμε να σας θυμίσουμε κάποιες μεγάλες στιγμές του παρελθόντος και να σας βάλουμε σε ρυθμούς του Euro 2016 στη Γαλλία!  Ελπίζουμε να σας άρεσε η προσπάθεια μας, στο μέλλον ακολουθούν πολλά αφιερώματα, και φυσικά πλήρης ενημέρωση για το Euro 2016!


Δείτε το (Μέρος Α') πατώντας ΕΔΩ

Δείτε το (Μέρος Β') πατώντας ΕΔΩ

Δείτε το (Μέρος Γ') πατώντας ΕΔΩ


Δείτε το (Μέρος Δ') πατώντας ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ