powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Και το θέμα Νέιμαρ συνεχίζεται...

Το θέμα για την μεταγραφή του Νέιμαρ δεν έχει τελειώσει ακόμα καθώς η Μπαρσελόνα κατέθεσε 13,5 εκ. ευρώ στην εφορία για φοροδιαφυγή.


Μεγάλος στόχος των 2 Ισπανικών ομάδων ήταν ο Νέιμαρ το περασμένο καλοκαίρι, αλλά παρόλα αυτά η Μπαρσελόνα ήταν αυτή που κατάφερε να τον προσεγγίσει και να τον εντάξει στο δυναμικό της. Για να βρίσκεται αυτή την στιγμή ο Βραζιλιάνος σταρ στην Βαρκελώνη έχουν συμβεί πολλά. Οι «Καταλανοί» πληρώσανε προσύμφωνα και 57 εκ. ευρώ για να τον φέρουν ή μήπως περισσότερα.

Μετά από καιρό ο δικαστής, Πάμπλο Ρουθ, άνοιξε την υπόθεση Νέιμαρ με αποτέλεσμα να φανερωθεί ότι οι «Μπλαουγκράνα» πλήρωσαν ένα ποσό που αγγίζει τα 86 εκ. ευρώ για να τον φέρουν στην ομάδα τους. Σύμφωνα με τις Ισπανικές αρχές αυτό θεωρείτε παρανομία και ο σύλλογος ήταν υποχρεωμένος να πληρώσει για φοροδιαφυγή 13,5 εκ. ευρώ. Ο τέως πρόεδρος της Μπαρσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, παραιτήθηκε για να μην ρίξει ευθύνες στην ομάδα και πήρε το θέμα πάνω του αλλά τελικά η Μπαρσελόνα δεν γλίτωσε το πρόστιμο.

Ο δικαστής, Πάμπλο Ρουθ, σύμφωνα με Καταλανικά δημοσιεύματα είναι στενός φίλος του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, αλλά και μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η επίσημη τοποθέτηση της ομάδας επί του θέματος ήταν:
«Το ΔΣ συνεχίζει να αρνείται την ύπαρξη οποιασδήποτε φοροδιαφυγής σε σχέση με την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή (σ.σ. Νεϊμάρ). Ο σύλλογος θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Αρχές, ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως η υπόθεση.

Ο σύλλογος θα παρουσιάσει στοιχεία κατά της κατηγορίας, ώστε τα μέλη να βεβαιωθούν ότι πάντα λειτουργούσε νόμιμα, ενώ το ΔΣ θα υπερασπιστεί την τιμή του. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η Μπαρσελόνα πάντα εκπλήρωνε τις φορολογικές της υποχρεώσεις στο έπακρο και δεν έχει καμία εκκρεμούσα υποχρέωση.

Το ΔΣ επιμένει ότι σε σχέση με την συγκεκριμένη μεταγραφή ο σύλλογος εκπλήρωσε όλες τις φορολογικές του υποχρεώσεις. Με δεδομένο το ενδεχόμενο να υπάρχουν πιθανές διαφορετικές ερμηνείες στο ύψος του ποσού που θα πρέπει να καταβληθεί ως απόρροια της μεταγραφής και προκειμένου να υπερασπιστούμε τη φήμη και το καλό όνομα του συλλόγου, η Μπαρσελόνα σήμερα το πρωί κατέθεσε συμπληρωματικό ποσό ύψους 13.550.830,56 ευρώ, ώστε να καλυφθεί οποιαδήποτε ενδεχόμενη διαφορά στην ερμηνεία σχετικά με τα συμβόλαια που υπογράφτηκαν και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Παρόλα αυτά, παραμένουμε σίγουροι ότι το αρχικό ποσό που πληρώθηκε είναι εναρμονισμένο με τις φορολογικές υποχρεώσεις μας. Αυτή η εθελοντική πληρωμή δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παρερμηνευτεί ότι επηρεάζει το δικαίωμα του συλλόγου να λάβει περαιτέρω δράση και οι υποχρεώσεις του να ξεκαθαριστούν από τις αρμόδιες Αρχές».
(η μετάφραση έχει γίνει από το Blaugrana.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ