powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο - ΤΟΠ 15 (No.2)


Στο νούμερο 2 της λίστας βρίσκεται το παιχνίδι της Αργεντινής.

2: ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ-ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΙΤ (Superclasico)

Το ντέρμπι αυτό είναι από τα πιο μεγάλα στο κόσμο και είναι γνωστό για την έχθρα των οπαδών αλλά και τα επεισόδια του. Το να παρακολουθήσεις από κοντά ένα Superclasico τοποθετήθηκε στη κορυφή από τα 50 πράγματα που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος πριν πεθάνει και έχουν σχέση με τον αθλητισμό, από την αγγλική εφημερίδα Observer το 2004. Και οι δύο ομάδες δημιουργήθηκαν στη περιοχή Μπόκα του Μπουένος Άιρες, που είναι μία εργατική περιοχή. 

Η ΡΙΒΕΡ όμως μετακόμισε στη περιοχή Νούνιεζ το 1925, και γρήγορα δημιουργήθηκε μία τεράστια κοινωνική διαφορά. Οι οπαδοί της ΜΠΟΚΑ προέρχονταν από την εργατική τάξη, αλλά υποστηριζόταν και από πολλούς Ιταλούς μετανάστες, ενώ η ΡΙΒΕΡ υποστηριζόταν από τα υψηλότερα κοινωνικά στρώματα και γι΄αυτό οι φίλοι της έχουν το παρατσούκλι εκατομμυριούχοι. Η τραγωδία της 23ης Ιουνίου του 1968, έχει σημαδέψει τις δύο ομάδες. 

Στο Μονουμεντάλ στη θύρα 12, 71 οπαδοί και των δύο ομάδων αλλά οι περισσότεροι της ΜΠΟΚΑ έχασαν τη ζωή τους. Η θύρα 12 πήρε φωτιά και οι πόρτες εξόδου είχαν μπλοκάρει, το τι ακριβώς έγινε είναι άγνωστο, καθώς άλλοι λένε πως η φωτιά προκλήθηκε από σημαίες που έκαιγαν οι φίλοι της ΜΠΟΚΑ και άλλοι πως προκλήθηκε από τους οπαδούς της ΡΙΒΕΡ, πάντως το βασικό είναι πως 71 άνθρωποι με μέσο όρο ηλικίας τα 19 χρόνια έχασαν τη ζωή τους και τελικά δεν τιμωρήθηκε κανείς. 

Σε άλλα ντέρμπι που έχουμε αναφερθεί τα επεισόδια είναι συχνά, σε αυτό το ντέρμπι όμως είναι μόνιμο φαινόμενο, και κάθε φορά που παίζουν ο 2 ομάδες στο κέντρο του Μπουένος Άιρες δίνονται μάχες μεταξύ των οπαδών με πολλούς τραυματίες και κάποιες φορές με νεκρούς. Η ατμόσφαιρα και στο Μπομπονέρα και στο Μονουμεντάλ είναι απερίγραπτη και όποιος την έχει ζήσει από κοντά την περιγράφει ως μία μοναδική εμπειρία ζωής. 

Οι 2 ομάδες είναι οι πιο πετυχημένες στην Αργεντινή. Η ΜΠΟΚΑ έχει 30 πρωταθλήματα, 6 Copa Libertadores και 2 Copa Sudamericana, ενώ η ΡΙΒΕΡ έχει 35 πρωταθλήματα και 2 Copa Libertadores.

Από τον φίλο μας Αποστόλη.

Διαβάστε επίσης:


Το νούμερο 03 ΕΔΩ
Το νούμερο 04 ΕΔΩ
Το νούμερο 05 ΕΔΩ
Το νούμερο 06 ΕΔΩ
Το νούμερο 07 ΕΔΩ
Το νούμερο 08 ΕΔΩ
Το νούμερο 09 ΕΔΩ
Το νούμερο 10 ΕΔΩ
Το νούμερο 11 ΕΔΩ
Το νούμερο 12 ΕΔΩ
Το νούμερο 13 ΕΔΩ
Το νούμερο 14 ΕΔΩ
Το νούμερο 15 ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ