powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο - ΤΟΠ 15 (No.7)


Στο νούμερο 7 της λίστας βρίσκεται το παιχνίδι της Αγγλίας.


7: ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Northwest derby)

Οι δύο αυτές ομάδες γεννήθηκαν για να μισούνται ή καλύτερα το μίσος τους υπήρχε πριν καν δημιουργηθούν. Το Μάντσεστερ είχε μεγάλο ανταγωνισμό με το Λίβερπουλ από την Βικτωριανή περίοδο καθώς το πρώτο φημιζόταν για την μεγάλη βιομηχανία του ενώ το δεύτερο για το λιμάνι του. Η κόντρα τους όμως ξεκίνησε όταν στο Μάντσεστερ δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κανάλι πλοίων έτσι ώστε ότι υλικά χρειάζονταν τα εργοστάσια της πόλης να περνούσαν αμέσως στην πόλη και να μην περνούσαν από το λιμάνι του Λίβερπουλ πρώτα. Το κανάλι μάλιστα όταν ολοκληρώθηκε το 1894 ήταν το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Όλα αυτά όμως είχαν μεγάλες επιπτώσεις στο λιμάνι του Λίβερπουλ αφού αυτό παρήκμασε και απολύθηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι, έτσι δημιουργήθηκε το μίσος προς την πόλη του Μάντσεστερ. Αυτό το μίσος πέρασε και στις ποδοσφαιρικές ομάδες και μάλιστα στο επάνω μέρος του σήματος της ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ υπάρχει ένα καράβι που συμβολίζει το κανάλι της πόλης κάτι που δεν αρέσει καθόλου στους φίλους της ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ. Τα επεισόδια μεταξύ οπαδών είναι πολύ συχνά και για λόγους ασφαλείας τα ματς γίνονται νωρίς το μεσημέρι για να μην καταναλώνονται πολλές ποσότητες αλκοόλ από τους οπαδούς και να αποφεύγονται τα έκτροπα.

Τα εκατομμύρια των φίλων των 2 ομάδων σε όλο το κόσμο διαμάχονται για το ποια είναι η πιο μεγάλη ομάδα στο νησί. Η ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ έχει 20 πρωταθλήματα, 11 κύπελλα, 4 Λιγκ Καπ, 3 κύπελλα πρωταθλητριών και 1 κύπελλο κυπελλούχων. Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ έχει 18 πρωταθλήματα, 7 κύπελλα, 8 λιγκ καπ, 5 κύπελλα πρωταθλητριών και 3 κύπελλα UEFA

Από τον φίλο μας Αποστόλη.

Διαβάστε επίσης:
Το νούμερο 08 ΕΔΩ
Το νούμερο 09 ΕΔΩ
Το νούμερο 10 ΕΔΩ
Το νούμερο 11 ΕΔΩ
Το νούμερο 12 ΕΔΩ
Το νούμερο 13 ΕΔΩ
Το νούμερο 14 ΕΔΩ
Το νούμερο 15 ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ