powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Μαρκ Μαρκέθ: "Να υπερασπιστώ τον τίτλο είναι μια νέα πρόκληση για μένα"


Σε συνέντευξη του, σε γνωστή ιστοσελίδα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2013 δήλωσε ότι θα είναι μια νέα πρόκληση για αυτόν η υπεράσπιση του τίτλου, για την φετινή χρονιά, καθώς επανέρχεται από τον τραυματισμό του (κάταγμα στην περόνη). Πιο συγκεκριμένα:

Η αντίστροφη μέτρηση συνεχίζεται για τον πρώτο αγώνα του 2014 στο Κατάρ. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής δεν συμμετείχε στα δυο τελευταία τεστ στην Μαλαισία και Αυστραλία λόγω του τραυματισμού του στην περόνη, ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν θα είναι 100% σε ετοιμότητα, άλλα παρόλα αυτά είναι χαρούμενος που θα αγωνιστεί. Δήλωσε επίσης ότι όσο περνάνε οι μέρες γυμνάζεται όλο και πιο έντονα και ο γιατρός του λέει πως η κατάσταση του βελτιώνεται.

Τονίζει πως θα προτιμούσε να είναι σε πλήρη ετοιμότητα στον πρώτο αγώνα και με μια φυσιολογική προ αγωνιστική σεζόν. Θα πρέπει να είναι υπομονετικός ειδικά στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές καθώς έχει περίπου ενάμιση μήνα να οδήγηση την μοτοσυκλέτα του. Αναγνωρίζει πως θα πρέπει να δουλέψει πιο σκληρά στους πρώτους αγώνες για να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος από τις δοκιμές που δεν συμμετείχε.

Όσο αναφορά την μοτοσυκλέτα του, δηλώνει πως, ενώ άλλαξε για να συμβαδίζει στα νέα δεδομένα (αλλαγή ποσότητας καυσίμων), "συμπεριφέρεται" παρόμοια με την περσινή. Για τον ανταγωνισμό που θα αντιμετωπίσει το 2014 αναφέρει πως κύριοι αντίπαλοι του είναι ο Ντάνι Πεντρόσα και Χόρχε Λορένθο θεωρητικά, παρόλα αυτά και ο Βαλεντίνο είχε μια εκπληκτική προ αγωνιστική σεζόν και ενδιαφέρον θα έχει η συμμετοχή των αδερφών Εσπαργκαρό.

Η πίεση κάνει αισθητή την παρουσία της δηλώνει ο ίδιος, καθώς είναι η πρώτη χρονιά που θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί έναν τίτλο και το να τον διατήρηση είναι πρόκληση για τον ίδιο. Τέλος, όταν του ζητήθηκε, να κάνει την δικιά του πρόγνωση για τις τρεις πρώτες θέσεις, για την φετινή χρονιά με θάρρος δήλωσε: "Παρόλο που θα ακουστεί κακό, η πρόγνωση μου είναι πως εγώ θα είμαι πρώτος, ο Ντάνι δεύτερος -για να γιορτάσουμε και τα 20 χρόνια της Ρεπσόλ- και τρίτος ο Χόρχε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ