powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Alonso: Προτεραιότητα μας να τερματίσουμε.

Ο Fernando Alonso παραδέχτηκε πως η Ferrari ασχολείται μόνο με την ολοκλήρωση του Grand Prix στην Μελβούρνη και φαίνεται να γνωρίζει που βρίσκεται στην ιεραρχία. 


O Alonso ολοκλήρωσε τις χειμερινές δοκιμές συμπληρώνοντας τους δεύτερους περισσότερους γύρους αλλά η απόδοση της Ferrari επισκιάστηκε από την Mercedes και την Williams. Η Ferrari μετά από το 1953 έχει δυο παγκόσμιους πρωταθλητές πίσω από το τιμόνι της, με τον Alonso να επιμένει πως δεν παρασύρονται σε σκέψεις νίκης στον εναρκτήριο αγώνα.

«Δεν έχουμε ιδέα τι απόδοση θα έχουμε το σαββατοκύριακο. Μπορούμε μόνο να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε στα χέρια μας. Δεν είναι τόσο δεδομένη, όπως πέρυσι που ήταν όλοι έτοιμοι στον εναρκτήριο αγώνα. Φέτος θα δούμε περισσότερα προβλήματα για όλους, ώστε η πρώτη προτεραιότητα είναι ο τερματισμός. Αν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα καλά τότε θα μπορούμε να τα κάνουμε καλά. Είναι πολύ δύσκολο να πω πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε αυτή τη στιγμή, θα γνωρίζουμε κάποιες απαντήσεις μέσα σε 24 ώρες ή 48 ώρες. θα ξέρουμε λίγο περισσότερο από ότι γνωρίζουμε τώρα».

O Alonso δεν έχει πειστεί από το επιχείρημα ότι το θέαμα στην Formula 1 θα παρεμποδίζεται από τους οδηγούς για οικονομία στο καύσιμο καθώς θεωρεί πως η διαφορά δεν θα είναι αισθητή σε αυτούς που είναι εκτός του αυτοκινήτου.

«Στις κατατακτήριες δοκιμές θα μπορείτε, όπως και σε μερικούς γύρους στις ελεύθερες δοκιμές και μερικούς γύρους στον αγώνα. Δεν νομίζω Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ιδίως με τα Pirelli έχουμε να διαχειριστούμε μεγάλη υποβάθμιση.  Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο να δει κανείς από τους θεατές ή την εξέδρα, αν είμαστε σε εξοικονόμηση καυσίμου, διότι μπορεί να είναι το ένα δέκατο ή το μισό δέκατο διαφορά στο χρόνο γύρου».

Ο Alonso έχει παρόμοια γνώμη για τις αλλαγές στις κατατακτήριες δοκιμές.

«Νομίζω ότι δεν θα είναι μια τεράστια διαφορά από το εξωτερικό. Υπήρχαν μερικά αυτοκίνητα που δεν έτρεχαν στο Q3 ή έκαναν μόνο ένα γύρο τώρα, ίσως θα δούμε ένα επιπλέον γύρο για όλους.  Εκτός από το ότι δεν υπάρχει διαφορά στην προσέγγιση τους προκριματικούς για τους οδηγούς και τις ομάδες. Οι αλλαγές είναι ευπρόσδεκτες για να δούμε περισσότερα αυτοκίνητα. Έχω φτάσει πολλές φορές χωρίς νέα σετ ελαστικών για το Q3, έτσι τώρα είμαι ευτυχισμένος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ