powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο - ΤΟΠ 15 (No.5)


Στο νούμερο 5 της λίστας βρίσκεται το παιχνίδι της Σερβίας.


5: ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Veciti derby)

Το μίσος των δύο αυτών ομάδων είναι τεράστιο και γνωστό σε ολόκληρο το πλανήτη. Η κόντρα τους ξεκίνησε από την χρονιά δημιουργίας και των 2 το 1945, και άρχισε από μία πολιτική διαμάχη στην ενωμένη Γιουγκισλαβία που συνεχίζεται έως σήμερα σε μικρότερο βαθμό στη Σερβία. 

Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ δημιουργήθηκε από τον κομμουνιστικό συνασπισμό της χώρας και από την αντιφασιστική νεολαία ενώ η ΠΑΡΤΙΖΑΝ από το στρατό της χώρας. Οι φανατικοί οπαδοί των 2 ομάδων από τη μια οι Delije και από την άλλη οι Grobari εμπλέκονται σε πάρα πολλά επεισόδια και οι συγκρούσεις τους είναι πολλές και μάλιστα μερικές φορές πραγματοποιούνται και εκτός Σερβίας. 

Η μόνη φορά που άφησαν στην άκρη τις διαφορές τους οι οπαδοί των 2 ομάδων ήταν σε ένα ντέρμπι τους τη περίοδο του εμφυλίου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, που αγκαλιασμένοι τραγουδούσαν εναντίων των κοινών εχθρών των Κροατών. Η ατμόσφαιρα στα παιχνίδια τους είναι πάντα εκρηκτική. Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ έχει 25 πρωταθλήματα, 24 κύπελλα και 1 κύπελλο πρωταθλητριών, ενώ η ΠΑΡΤΙΖΑΝ 25 πρωταθλήματα και 12 κύπελλα.

Από τον φίλο μας Αποστόλη.

Διαβάστε επίσης:


Το νούμερο 06 ΕΔΩ
Το νούμερο 07 ΕΔΩ
Το νούμερο 08 ΕΔΩ
Το νούμερο 09 ΕΔΩ
Το νούμερο 10 ΕΔΩ
Το νούμερο 11 ΕΔΩ
Το νούμερο 12 ΕΔΩ
Το νούμερο 13 ΕΔΩ
Το νούμερο 14 ΕΔΩ
Το νούμερο 15 ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ