powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Στη χώρα του Πελέ τα βλέπω όλα μπλέ!!!!


Ο απόλυτος θρίαμβος για την Εθνική μας ομάδα που κόντρα στη ατυχία κέρδισε την Ακτή Ελεφαντοστού με 2-1 και προκρίθηκε στους 16 του μουντιάλ.

Μεγάλες στιγμές για την Εθνική Ελλάδος που νίκησε επάξια την Ακτή Ελεφαντοστού με 2-1 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους 16 της διοργάνωσης, εκεί που την περιμένει η έκπληξη της διοργάνωσης, Κόστα Ρίκα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο, αφού ο Φερνάντο Σάντος έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές στα πρώτα 24 λεπτά. Σάμαρης αντί Κονέ και Γλύκος αντί Καρνέζη. Παρ' όλα αυτά, η Εθνική στεκόταν εξαιρετικά στο γήπεδο και προειδοποίησε τους Ιβοριανούς με το δοκάρι του Χολέμπας στο 33. Τελικά η λύτρωση ήρθε εννέα λεπτά μετά, με τον Σάμαρη να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας της Ακτής και να γράφει το 1-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο μίλησε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Η Εθνική έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με Χριστοδουλόπουλο, Σαλπιγγίδη και τον Καραγκούνη που έστειλε τη μπάλα και πάλι στο δοκάρι, αλλά η Ακτή κατάφερε να ισοφαρίσει στο 74 με τον Μπονί. Στη συνέχεια ακολούθησε και 3ο (!!!) δοκάρι με τον Τοροσίδη, ενώ κανείς δεν βρήκε τη μπάλα σε επικίνδυνο γύρισμα του Σαλπιγγίδη. 

Εκεί που όλα έδειχναν ότι ένας άδικος αποκλεισμός πλησίαζε, ήρθε μια φάση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όπου ο Σαμαράς βρέθηκε στο έδαφος και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε πέναλτι. Στο ριπλέι φαίνεται ότι δεν υπάρχει παράβαση, αλλά το πέναλτι αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως απονομή δικαιοσύνης για την Εθνική μας, την οποία έστειλε στην επόμενη φάση ο Σαμαράς, ευστοχώντας από τα έντεκα βήματα.  

Έτσι, την ερχόμενη Κυριακή η Εθνική Ελλάδος θα βρεθεί για πρώτη φορά στα νοκ άουτ ενος μουντιάλ και θα αντιμετωπίσει την ταλαντούχα και εξαιρετικά επικίνδυνη Κόστα Ρίκα.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης (24' Γλύκος), Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης (78' Γκέκας), Κονέ (12' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρί, Μποκά, Κολό Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (61' Μπονί), Ζερβίνιο (83' Σιό), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ), Οριέ, Γιαγιά Τουρέ, Σερεΐ, Μπαμπά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ