powered by Agones.gr - livescore

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Παθιασμένη Αργεντινή έφυγε για τελικό!


Με περίσσιο πάθος και δύναμη, η Αργεντινή λύγισε στα πέναλτι την Ολλανδία με 4-2 και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντιάλ!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγαλύτερη βάση στα μετόπισθεν προσπαθώντας αρχικά να διαφυλάξουν το μηδέν. Σε γενικές γραμμές η Αργεντινή είχε τον έλεγχο του αγώνα χωρίς όμως να δημιουργεί εξαιρετικές προυποθέσεις για γκολ. Η Ολλανδία έδωσε χώρους στην Αργεντινή αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει στις αντεπιθέσεις.

Ιδιαίτερα συντηρητικά μπήκαν και στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες. Η κούραση των παικτών δημιούργησε περισσότερους χώρους σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και έτσι υπήρξαν οι προθποθέσεις για να γίνουν ευκαιρίες στις δύο εστίες. Ωστόσο, οι πολυπρόσωπες άμυνες δεν έδωσαν την ευκαιρία σε κανέναν παίκτη να απειλήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Βέβαια στις καθυστερήσεις ο Μασεράνο, που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, με υπερένταση πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Ρόμπεν που δεν μπόρεσε να λυτρώσει τους Ολλανδούς.

Σε όλη τη διάρκεια της παράτασης οι παίκτες έδειξαν ιδιαίτερα επιβαρυμένοι και κουρασμένοι αλλά το πάθος και οι δυνατές μονομαχίες δεν έλειψαν. Πάντως η Αργεντινή συνέχισε να είναι περισσότερο δραστήρια και προσπάθησε σε διάφορες περιπτώσεις να πετύχει το γκολ. Στο 116 ήταν ο Παλάσιο που από πλεονεκτική θέση επιχείρησε να τελειώσει τη φάση με κεφαλιά και σπατάλησε χρυσή ευκαιρία για να δώσει τη νίκη.

Στα πέναλτι, αυτή τη φορά δεν ήταν ο Κρούλ αλλά ο Σίλεσεν και οι Ολλανδοί δεν χαμογέλασαν όπως με την Κόστα Ρίκα. Ο Ρομέρο ήταν εξαιρετικός και αποκρούοντας τις εκτελέσεις των Φλάαρ και Σνάιντερ έστειλε την Αργεντινή στον τελικό, επικρατώντας με 4-2.

Έτσι, η Αργεντινή θα δώσει μια πολύ μεγάλη μάχη την Κυριακή απέναντι στη Γερμανία που έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από το 7-1 του ημιτελικού. Αντίθετα οι Ολλανδοί, που για άλλη μια φορά  έφτασαν κοντά στην πηγή αλλά δεν κατάφεραν να πιουν νερό, θα παίξουν με την Βραζιλιά στο μικρό τελικό του Σαββάτου με φόντο την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Για την Αργεντινή θα είναι ο πέμπτος τελικός στην ιστορία της και ο πρώτος μετά τον χαμένο τελικό του 1990. Μάλιστα, η τελευταία φορά που κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο ήταν απέναντι στη Γερμανία το 1986. Τότε έλαμπε το άστρο του Ντιέγκο Μαραντόνα, σήμερα του Λιονέλ Μέσσι. Για να δούμε αν ο άσος της Μπαρτσελόνα θα γράψει και αυτός το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αργεντινής, κατακτώντας το Μουντιάλ για τρίτη φορά και μάλιστα μέσα στο σπίτι της μεγάλης αντιπάλου, της Βραζιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ