powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ανάλυση του Γιουβέντους - Ολυμπιακός!


Ένα δύσκολο έργο έχει απόψε ο Ολυμπιακός απέναντι στην «Μεγάλη Κυρία» της Ιταλίας, η οποία θέλει την νίκη πάση θυσία.


Κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Γιουβέντους μέσα στο Τορίνο. Ο Ολυμπιακός αναζητάει νίκη για να περάσει με το 1 πόδι στην επόμενη φάση, αλλά θα πέσει επάνω σε μια διψασμένη, λόγω των κακών αποτελεσμάτων εντός και εκτός συνόρων, και παθιασμένη Γιουβέντους.

Τι έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι:

Η αλήθεια είναι πως ο Μίτσελ προσέγγισε το παιχνίδι όσο καλύτερα μπορούσε στο «Καραϊσκάκης» και με τον Ρομπέρτο να κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε. Η Γιουβέντους δεν είχε πυγμή και το πλήρωσε. Από την αρχή ο Ολυμπιακός έδειξε την διάθεση του να σκοράρει για να μπορεί να πάρει από νωρίς το πλεονέκτημα της έδρας του.

Μια ολιγωρία της κακής άμυνας της Γιουβέντους ήταν αυτή που κόστισε τους Ιταλούς. Τα προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού δεν ήταν λιγότερα από αυτά της Γιουβέντους, αλλά οι ερυθρόλευκοι ήταν τυχεροί που κράτησαν ανέπαφη την εστία τους, μιας που ο Ρομπέρτο έδωσε μια εκπληκτική παράσταση.

Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός:

Στο προηγούμενο παιχνίδι η Γιουβέντους έδειξε ότι μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη από τις στημένες φάσεις και αυτό είναι το δυνατό σημείο της όσο και δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί στο Καραϊσκάκης. Η μπάλα έφτασε πολλές φορές στην περιοχή του Ολυμπιακού από το φαρμακερό πόδι του Αντρέα Πίρλο που παρόλα αυτά ο μέσος της Γιουβέντους δεν απείλησε με τις απευθείας εκτελέσεις του, αλλά δεν είναι να παίζεις και να παίρνεις ρίσκα με ένα τέτοιο πόδι.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ολυμπιακός: Κάτω από τα δοκάρια αναμένεται ο Ρομπέρτο, δεξιά ο Ελαμπντελαουί, αριστερά ο Μαζουάκου και κεντρικό δίδυμο ο Αμπιντάλ με τον Μποτία. Στα χαφ πολύ πιθανό να δούμε τους Μανιάτη και Μιλιβόγιεβιτς, με τον Τσόρι να βρίσκεται λίγο μπροστά τους (υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο ο Μίτσελ να χρησιμοποιήσει τον Φουστέρ που είναι πιο αμυντικός παίκτης από τον Ντομίγκεζ). Στα αριστερά είναι πιθανό να δούμε το Αφελάι και στα δεξιά τον Κασάμι, μιας που ο Μίτσελ θα θέλει να δώσει βάση στις αντεπιθέσεις γιατί δεν πας να παίξεις ανοιχτά στο Τορίνο. Στην κορυφή το φαβορί να ξεκινήσει είναι Κώστας Μήτρογλου.

Γιουβέντους: Η Γιουβέντους είναι πιθανό να παραταχθεί με τον Μπουφόν στο τέρμα, τους Κιελίνι, Μπονούτσι και Κάσερες στην άμυνα. Δεξιός αμυντικό μέσος ο Λιχστάινερ, αριστερός ο Ασαμόα και στην μέση ο Πίρλο. Μπροστά στον Πίρλο οι Πογκμπά και Βιντάλ και ακόμα πιο μπροστά οι Τέβες, Μοράτα (είναι ανοιχτό ακόμα να χρησιμοποιηθεί ο Τζιοβίνκο ή ο Γιορέντε για να δοκιμάσει καινούρια σχήματα απέναντι στον Ολυμπιακό).

Τα μειονεκτήματα των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Το μειονέκτημα του Ολυμπιακού είναι η κακή αμυντική λειτουργία, καθώς ο Μποτία δεν έχει σωστή συνεννόηση με τον Αμπιντάλ, ο οποίος έχει χάσει πολύ από τον καλό του εαυτό λόγω και της ηλικίας του. Οι αμυντικοί του Ολυμπιακού χρειάζεται να μένουν συγκεντρωμένοι γιατί η Γιουβέντους στο πρώτο παιχνίδι είδε τα κενά και θα επιχειρήσει να δημιουργήσει με σέντρες έχοντας ως στόχο το κεντρικό δίδυμο του Ολυμπιακού.

Γιουβέντους: Το μειονέκτημα της Γιουβέντους, τουλάχιστον από το πρώτο παιχνίδι, είναι τα άκρα της, καθώς με 3 αργούς στόπερ δεν έχει την ταχύτητα των εξτρέμ της αντίπαλης ομάδας και δημιουργούνται έτσι ρήγματα, τα οποία και εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος σπάζοντας την μπάλα από τα πλάγια προς τα μέσα. Γι'αυτό ο Μίτσελ είναι πιθανό να χτυπήσει από εκείνο το σημείο στις αντεπιθέσεις του.

Τα πλεονεκτήματα των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Το μεγάλο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού στο Champions League είναι το πάθος το οποίο δείχνουν οι παίκτες του. Ο Ρομπέρτο έρχεται να προστεθεί στα πλεονεκτήματα των ερυθρόλευκων λόγω της σταθερότητας του και των αντανακλαστικών του. Ο Ντομίγκεζ είναι ένα πολύ σημαντικό γρανάζι στην μηχανή του Ολυμπιακού γι'αυτό είναι μια δύσκολη απόφαση για τον Μίτσελ να τον αφήσει στον πάγκο.

Γιουβέντους: Πατώντας στα μειονεκτήματα του Ολυμπιακού και με τους ψηλούς παίκτες που έχει (Κάσερες, Κιελίνι, Μπονούτσι, Πογκμπά, Μοράτα και ίσως ο Γιορέντε αν χρησημοποιηθεί) μπορεί να χτυπήσει με στημένες φάσεις και σέντρες. Ο Πίρλο σίγουρα μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις με τα ελεύθερα χτυπήματα του και ο Τέβεζ με τις προσωπικές του ενέργειες.

Προϊστορία στο Τορίνο:

  • 11/10/1967 Γιουβέντους - Ολυμπιακός 2-0
  • 03/03/1999 Γιουβέντους - Ολυμπιακός 2-1
  • 7/12/1999 Γιουβέντους - Ολυμπιακός 1-2
  • 10/12/2003 Γιουβέντους - Ολυμπιακός 7-0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ