powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Minardi: Σκέψεις για διαζύγιο Red bull με Renault

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει με τις μονάδες ισχύος η Renault έχει προβληματίσει τις ομάδες τις οποίες προμηθεύει με τον Giancarlo Minardi να παρουσιάζει ένα μελλοντικό σενάριο.

Σύμφωνα με το πρώην αφεντικό της MinardiF1 η Red Bull Racing σκέφτεται την αλλαγή προμηθευτή κινητήρων αρχής γενομένης από το 2015 πιο πριν από την λήξη της συνεργασίας των δύο πλευρών. Σύμφωνα με τον ισχυρό άντρα της αυστριακής ομάδας στο συμβόλαιο υπάρχει όρος για την απόδοση του κινητήρα.

Αναλυτικά όσα ανέβασε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Minardi: «Η RBR σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο πρόωρης διακοπής συνεργασίας. Παρότι τόσο αυτή, όσο και η Renault και η Toro Rosso προσπαθούν να να καθησυχάσουν το κοινό και να δείξουν πως υπάρχει ηρεμία, με ουδέτερα δελτία τύπου και συνεντεύξεις που δεν κρύβουν πανικό, η κατάσταση δείχνει πιο περίπλοκη και χωρίς εύκολη λύση. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχω από το εξωτερικό, η Renault προσπαθεί να βρει συνεργάτες από το εξωτερικό, πράγμα που δεν συνηθίζει καθώς προσπαθούσε πάντα να προστατεύσει τη τεχνολογία της. Νέα σαν αυτό, γεννούν ερωτηματικά σχετικά με θεμελιώδη προβλήματα στους κινητήρες της, που δεν θα είναι εύκολο να λυθούν βραχυπρόθεσμα. Κάποιοι κατασκευαστές που δεν συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της F1, έχουν έτοιμες μονάδες ισχύος, εξετάζουν τη πιθανότητα να εμπλακούν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και παρότι είχαν πρόβλημα να βρουν σημαντικό συνεργάτη ίσως τώρα να μπορούν να εκμεταλλευτούν την αποτυχία της Renault. Ελπίζω να διαψευσθώ σε μερικές ημέρες και το δεύτερο τεστ εξέλιξης που θα γίνει στο Μπαχρέιν με τις ομάδες και τους προμηθευτές μονάδων ισχύος να φέρνουν τις αναβαθμίσεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ