powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Οι μεγαλύτεροι αρχηγοί στην σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου - ΤΟΠ 10 (No 4)


Στο νούμερο 4 των μεγαλύτερων αρχηγών στην σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου βρίσκεται ο Όλιβερ Καν.


4: ΟΛΙΒΕΡ ΚΑΝ (ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ)

Ο Όλιβερ Καν είναι ένας από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες όλων των εποχών και μία από τις σπουδαιότερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες. Η καριέρα του ξεκίνησε το 1987 στην ΚΑΡΣΛΡΟΥΗ, ενώ υπηρέτησε την ΜΠΑΓΕΡΝ από το 1994 έως το 2008 όταν και κρέμασε τα γάντια του, και είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχηγούς της ιστορίας της. 


Ήταν ένας σπουδαίος γκολκίπερ και η ιστορικότερη βραδιά του ήταν ο τελικός του Champions league του 2001 όταν απέκρουσε 3 πέναλτι των ποδοσφαιριστών της ΒΑΛΕΝΘΙΑ στη ψυχοφθόρα διαδικασία και χάρισε το τρόπαιο στη ΜΠΑΓΕΡΝ στο Τζουζέπε Μεάτσα. Εκείνη τη βραδιά όμως αγαπήθηκε από τους φιλάθλους επειδή μετά το ματς ενώ οι συμπαίκτες του πανηγύριζαν για τη κούπα, εκείνος έτρεξε στην άλλη πλευρά του γηπέδου και παρηγόρησε τον τερματοφύλακα της ΒΑΛΕΝΘΙΑ Σαντιάγκο Κανιθάρες που είχε ξεσπάσει σε λυγμούς μετά τα πέναλτι. Γι΄αυτή τη κίνηση βραβεύθηκε με βραβείο FAIR PLAY από τους συναθλητές του την επόμενη χρονιά. 


Ο Όλιβερ Καν ήταν ένας τεράστιος ηγέτης που αγαπούσε την ΜΠΑΓΕΡΝ και το ποδόσφαιρο όσο τίποτα άλλο, αλλά ήταν και σωστός επαγγελματίας. Άλλες συγκινητικές στιγμές ήταν όταν και πάλι παρηγόρησε αντίπαλο πορτιέρο (Αμποντατσιέρι 2008), αλλά και ένα περιστατικό που συνέβη με έναν μικρό φίλο της ΜΠΑΓΕΡΝ. 

Ο Καν κάνει ένα λάθος σε ματς με την ΡΕΑΛ και η ΜΠΑΓΕΡΝ αποκλείεται από το Champions league και εκνευρίζεται παίρνοντας όλη την ευθύνη πάνω του για τον αποκλεισμό, στο επόμενο ματς του πρωταθλήματος ένας μικρός φίλαθλος κρατά ένα μικρό πανό που λέει '' Όλιβερ δεν πειράζει, εμείς θα σε αγαπάμε πάντα'', ο Καν το βλέπει και μετά το ματς πηγαίνει στη εξέδρα και ευχαριστεί και δίνει και τα γάντια του στο μικρό φίλο της ΜΠΑΓΕΡΝ και με δάκρυα στα μάτια αποχωρεί από το γήπεδο καταχειροκροτούμενος και μπαίνει στο πάνθεον των μεγαλύτερων τερματοφυλάκων, αθλητών αλλά κυρίως σπουδαίων ανθρώπων που τίμησαν τον αθλητισμό με την στάση και τη παρουσία τους. 

Με τη ΜΠΑΓΕΡΝ είχε 429 συμμετοχές και κατέκτησε 8 Πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα, 6 Σούπερ Καπ, 1 Champions League, 1 Κύπελλο UEFA και 1 Διηπειρωτικό. Η προσφορά του ήταν τεράστια και στη Εθνική Γερμανίας αφού είχε 86 ματς και κατέκτησε το EURO του 1996 στα γήπεδα της Αγγλίας.


Από τον φίλο και αρθρογράφος μας Αποστόλη.


Διαβάστε επίσης:

Το νούμερο 6 + 5 ΕΔΩ
Το νούμερο 8 + 7 ΕΔΩ
Το νούμερο 10 + 9 ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ