powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Το σήκωσε ο Νόλε!


Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αναδείχθηκε νικητής στον μεγάλο τελικό απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ, κατακτώντας το India Wells.



Μεγάλη ανατροπή από τον Νόβακ Τζόκοβιτς που έχασε το πρώτο σετ με 3-6, αλλά κατάφερε να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση κατακτώντας τα άλλα 2 σετ με 6-3 και 7-6. Ο «Νόλε» έσπασε επιτέλους την κακή παράδοση των τελευταίων ημερών που τον ήθελε να χάνει από Ελβετό. Μετά από την ήττα του από τον Βαβρίνγκα και την ήττα την προηγούμενη εβδομάδα από τον Φέντερερ.

Ανάλυση αγώνα:
Πολύ δυνατός εμφανίστηκε στο πρώτο σετ και εκμεταλλεύτηκε πολύ γρήγορα ένα δώρο του Τζόκοβιτς, παίρνοντας ουσιαστικά τον έλεγχο του αγώνα. Τελικά, ο Φέντερερ κατέκτησε το 1ο σετ με 6-3 και δεν έδωσε και πολλά περιθώρια στον Σέρβο.

Στο δεύτερο σετ, μιας που η κατάκτηση του ήταν μονόδρομος για τον Νόλε, ο Σέρβος επιβλήθηκε με 6-3 του Ελβετού φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Ο Ελβετός έδειξε να μην μπορεί να αντιδράσει και με την ψυχολογία που είχε αποκτήσει ο Τζόκοβιτς έδειχνε να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα του.

Το τελευταίο και πιο καθοριστικό σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Ο Νόβακ είχε την ευκαιρία να καθαρίσει τον τίτλο στο τελευταίο game αλλά ο Φέντερερ έκανε το μπρέικ βάζοντας δύσκολα στον Τζόκοβιτς. Σε ένα σημείο στο τελευταίο σετ ο Φέντερερ έτρεχε ένα σερί 11-1 και είχε το πάνω χέρι. Ο Νόβακ όμως, δεν άφησε την κατάσταση να τον πάρει από κάτω, με αποτέλεσμα να κερδίσει πολύ άνετα τον Ελβετό στο τάι μπρέικ και να ολοκληρώσει τον θρίαμβο σε 2 ώρες και 12 λεπτά.

Ο Σέρβος με αυτό το τρόπαιο φτάνει τα 17 σε Masters και τα 42 συνολικά στην καριέρα του. Κατακτώντας το Indian Wells, ο Νόλε πήρε 1000 βαθμούς και 1 εκ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ