powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Και επίσημα κυπελλούχος Ιταλίας η Νάπολι


Μπήκε για να κερδίσει και τα κατάφερε η Νάπολι, σηκώνοντας το κύπελλο Ιταλίας, αφού κέρδισε την Φιορεντίνα με 1-3 στον τελικό της Ρώμης.


Ένα παιχνίδι που επιφύλασσε πολύ δράμα από την αρχή του, καθώς καθυστέρησε να ξεκινήσει περίπου 45 λεπτά. Ο λόγος είναι η αιματηρή συμπλοκή εκτός γηπέδου με αποτέλεσμα ο κόσμος να είναι τρομαγμένος για το τι πραγματικά έχει συμβεί. Τελικά, μαθεύτηκε πως ότι συνέβη δεν είχε να κάνει με τους οπαδούς των δύο ομάδων και το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά.

Η Φιορεντίνα είχε την υπεροχή σε όλο το παιχνίδι με την Νάπολι να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά, να τρέχει στην κόντρα επίθεση και να σκοράρει. Ο Ινσίνιε ήταν καταιγιστικός απόψε με τους «Βιόλα» να τρέμουν στο κάλεσμα του, καθώς ο 22χρονος Ιταλός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 11ο λεπτό και 6 λεπτά αργότερα ήταν αυτός που σκόραρε και πάλι για να δώσε ένα μαξιλαράκι ασφαλείας στους «Αντζούρι».

Με τον χρόνο να περνά και την Φιορεντίνα να δημιουργεί καταστάσεις έφτασε και η δική της στιγμή, με τον Βάργκας στο 28'. Οι, τυπικά, γηπεδούχοι είχαν καλές στιγμές τις οποίες δεν κατάφεραν να μετατρέψουν σε γκολ, κυρίως για τον λόγο ότι οι παίκτες της έμενα εκτεθειμένοι. Ο Μοντέλα σίγουρα έπρεπε κάτι να κάνει για μπορέσει να τρυπήσει την άμυνα της Νάπολι χωρίς όμως να βγαίνουν οι παίκτες της οφσάιντ, κάτι όμως που τελικά δεν κατάφερε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε ένα πολύ γεμάτο από φάσεις παιχνίδι. Και πάλι την κατοχή την είχε η Φιορεντίνα, με τους Ναπολιτάνους απλά να κοιτούν και να τρέχουν όποτε έχουν την ευκαιρία στην κόντρα. Στο 79' τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για την Νάπολι, η οποία έπρεπε να βγάλει το υπόλοιπο του αγώνα με παίκτη λιγότερο λόγο αποβολής του Ινλέρ. 

Η Φιορεντίνα προσπάθησε αλλά μάταια με τον Ίλιτσις να είναι ο μοιραίος της βραδιάς, καθώς στο 90 θα μπορούσε πολύ άνετα να είχε κάνει το 2-2 στο τετ α τετ απέναντι στο Ρέινα, αλλά αστόχησε. Έτσι, ήρθε το γκολ του Μάρτενς στο 90+3' για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην κατάκτηση του τροπαίου των «Αντζούρι», γράφοντας το τελικό, Φιορεντίνα - Νάπολι, 1-3.

 
Τα γκολ της αναμέτρησης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ