powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Έφυγε ο Ντι Στέφανο.


Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Αλφρέντο ντι Στέφανο απεβίωσε το απόγευμα της Δευτέρας σε ηλικία 88 ετών ενώ νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από το Σάββατο.

Ο Αλφρέντο ντι Στέφανο άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Δευτέρας σε ηλικία 88 ετών, στο νοσοκομείο "Γρεγόριο Μαρανιόν" της Μαδρίτης όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από το Σάββατο. Ο επίτιμος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης και παλιά δόξα των μερένχες, έφυγε από τη ζωή μετά από καρδιακή ανακοπή.

Ο Αργεντίνος θρύλος, θεωρούνταν ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών. Συνέδεσε το όνομά του με την Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία υπηρέτησε πιστά από το 1953 μέχρι το 1964 πετυχαίνοντας 307 γκολ σε 396 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Την περίοδο αυτή κατέκτησε με την Βασίλισσα 15 τίτλους μεταξύ των οποίων, 8 πρωταθλήματα και 5 συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών, καθώς επίσης και τη Χρυσή Μπάλα δύο φορές. (1957, 1959)

Εκτός από την Ρεάλ, ο Ντι Στέφανο πέρασε και από τη Ρίβερ Πλέιτ, την Ουρακάν, την Μιλιονάριος και την Εσπανιόλ στην οποία έκλεισε την εικοσαετή καριέρα του.

Ως διεθνής ο Ντι Στέφανο υπηρέτησε τρεις ομάδες. Είχε 6 συμμετοχές και 6 γκολ με την Εθνική Αργεντινής, 4 συμμετοχές με την Εθνική Κολομβίας και 31 συμμετοχές και 23 γκολ με την Εθνική Ισπανίας. Πάντως δε κατάφερε ποτέ να συμμετάσχει σε ένα παγκόσμιο κύπελλο.

Μετά το τέλος της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής ασχολήθηκε και με την προπονητική, αναλαμβάνοντας ομάδες όπως η Μπόκα Τζούνιορς, η Ρίβερ Πλέιτ και η Βαλένθια, τις οποίες οδήγησε στην κατάκτηση πρωταθλήματος καθώς και ενός Κυπέλλου Κυπελλούχων με την Βαλένθια. Ως προπονητής πέρασε και από την Ρεάλ χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ