powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Μία πρώτη ματιά στο Μουντομπάσκετ του 2014!


Τo Σαββάτο 30 Αυγούστου ξεκινά το Μουντομπάσκετ, ας θυμηθούμε τις 24 ομάδες που συμμετέχουν.

Α' όμιλος
Στο πρώτο όμιλο όπου διεξάγεται στη Γρανάδα οι 6 ομάδες είναι, η γηπεδούχος Ισπανία, η Γαλλία, η Βραζιλία, η Σερβία, το Ιράν και η Αίγυπτος. Είναι ένας δυνατός όμιλος με τους οικοδεσπότες και τους πρωταθλητές Ευρώπης Γάλλους να έχουν το πρώτο λόγο. Η Σερβία έχει μία ταλαντούχα νέα ομάδα και κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει μία ομάδα από μία τέτοια μπασκετική σχολή, σίγουρα όμως δεν υπάρχει το ταλέντο του παρελθόντος, ενώ η Βραζιλία παρότι μπήκε στο Παγκόσμιο με wild card έχει μία ισχυρή ομάδα με σχεδόν όλα της τα αστέρια, έχοντας μεγάλες προσδοκίες για το τουρνουά. Καταρχάς όμως θα προσπαθήσει να πάρει μία από τις 2 πρώτες θέσεις για καλύτερη διασταύρωση( 4 ομάδες από κάθε όμιλο περνούν στους 16). Τέλος Ιράν και Αίγυπτος θα προσπαθήσουν να κάνουν τη έκπληξη και να προκριθούν, με την αποστολή τους να είναι πολύ δύσκολη.

Β' όμιλος
Ο όμιλος της Εθνικής μας είναι και αυτός δυνατός με τις Αργεντινή, Κροατία, Πουέρτο Ρίκο, Σενεγάλη και Φιλιππίνες να συμμετέχουν σε αυτόν. Η Αργεντινή θα ήταν το φαβορί εάν είχε την ομάδα των προηγούμενων τουρνουά, όμως οι απουσίες των Ντελφίνο και κυρίως του Μανού Τζινόμπιλι πληγώνουν την αλμπισελέστε, όμως παραμένει μία ισχυρή και έμπειρη ομάδαα. Η Ελλάδα και αυτή με wild card όπως η Βραζιλία, έχει καλές πιθανότητες για τη πρωτιά του ομίλου που θα τη βοηθήσει με τις διασταυρώσεις αργότερα. Η Κροατία έχει μία πολύ καλή ομάδα και θα παλέψει για τη πρωτιά με την Ελλάδα και ίσως και με μία εκ των Αργεντινή και Πουέρτο Ρίκο. Οι Πορτορικανοί όπως πάντα έχουν μία γρήγορη και ταλαντούχα ομάδα και ελπίζουν πως θα κάνουν την υπέρβαση στο φετινό Παγκόσμιο. Η Σενεγάλη θα παλέψει να κάνει την έκπληξη όμως το να προκριθεί θα είναι δύσκολο, ενώ οι Φιλιππίνες είναι έκπληξη που βρίσκονται και στους 24 καθώς άφησαν στο Ασιατικό τουρνουά εκτός Μουντομπάσκετ την παραδοσιακή μεγάλη δύναμη της Ασίας την Κίνα.

Γ' όμιλος
Σε αυτό τον όμιλο δεσπόζει η παρουσία των ΗΠΑ με τους Αμερικανούς να είναι φαβορί για το χρυσό, έχοντας όμως πολλές απουσίες, που μπορεί να τους στοιχίσουν, αλλά στον όμιλο δεν θα αντιμετωπίσουν λογικά πολλά προβλήματα. Μετά τις ΗΠΑ υπάρχουν 5 ομάδες που θα διεκδικήσουν τις υπόλοιπες 3 θέσεις, χωρίς να υπάρχει κάποιο φαβορί. Ίσως οι ευρωπαϊκές ομάδες να έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι Νέα Ζηλανδίας και Δομινικανής Δημοκρατίας, όμως και 2 αυτές ομάδες έχουν παράδοση στο μπάσκετ και θα πάνε στην Ισπανία με ξεκάθαρο στόχο την πρόκριση στους 16, όμως έχουν και την ικανότητα να το κάνουν Από τις ευρωπαϊκές η Ουκρανία του Φρατέλο εντυπωσίασε πέρυσι στο Ευρωμπάσκετ με την 6η θέση που πήρε και έχει μια καλοδουλεμένη ομάδα, οι άλλες 2 ( Τουρκία και Φινλανδία) προκρίθηκαν αμφότερες με wild card με τους Τούρκους να μην πείθουν έως τώρα, όμως σίγουρα σε αυτό τον όμιλο έχουν καλές πιθανότητες πρόκρισης ίσως και δεύτερης θέσης εάν παρουσιαστούν πιο καλά από ότι στα φιλικά. Η Φινλανδία είναι μία σκληρή ομάδα και θα παλέψει σίγουρα με τις Ουκρανία, Τουρκία, Δομινικανή Δ., και Ν.Ζηλανδία για την πρόκριση, με καλές πιθανότητες για να την πετύχει.

Δ' όμιλος
Στο 4ο όμιλο η δευτεραθλήτρια Ευρώπης Λιθουανία ξεχωρίζει, με τις Σλοβενία και Αυστραλία να θέλουν να τις πάρουν τη πρώτη θέση ή έστω να κατακτήσουν τη δεύτερη. Μετά από αυτές τις 3 ομάδες, ακολουθούν άλλες 3 οι οποίες θα παλέψουν για τη 4η θέση λογικά. Η παραδοσιακή δύναμη της Αφρικής η Ανγκόλα και το Μεξικό έχουν ένα προβάδισμα έναντι της Ν.Κορέας, και με τις 3 όμως να είναι σίγουρο πως θα παλέψουν για την πρόκριση έχοντας εμπειρία από μεγάλες διοργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ