powered by Agones.gr - livescore

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο - ΤΟΠ 15 (No.11)

Στο νούμερο 11 της λίστας βρίσκεται το παιχνίδι της Ελλάδας.


11: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ντέρμπι αιωνίων) 


Το δικό μας μεγάλο ντέρμπι είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη κυρίως για το τεράστιο μίσος των οπαδών. Οι δύο ομάδες είχαν κόντρα από την στιγμή της δημιουργίας τους λόγω των μεγάλων κοινωνικών διαφορών τους.

Από τη μία ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που οι φίλοι του προέρχονταν από το λιμάνι του Πειραιά και ήταν κυρίως εργάτες, και από τις φτωχογειτονιές της νότιας Αττικής όπου ζούσαν πρόσφυγες και γενικότερα άνθρωποι της χαμηλότερης κοινωνικής τάξης.

Από την άλλη ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ στηριζόταν από αριστοκρατικές και πλούσιες οικογένειες της βόρειας Αθήνας. Μέτα την μεταπολίτευση άλλαξαν λίγο τα πράγματα καθώς οι φίλοι των δύο ομάδων προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις, αλλά και πάλι ο ΟΣΦΠ στηρίζεται κυρίως από τον Πειραιά και από τα νότια προάστια της πρωτεύουσας ενώ ο ΠΑΟ από το κέντρο και τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Τα επεισόδια είναι συχνό φαινόμενο και όχι μόνο σε αγώνες, αφού οι οπαδοί κλείνουν κάποιες φορές ραντεβού για συγκρούσεις. Τα ντέρμπι από το 2004 και μετά γίνονται μόνο με φίλους των γηπεδούχων για λόγους ασφαλείας.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει 40 πρωταθλήματα και είναι κοντά στο 41ο και 26 κύπελλα, ενώ ο ΠΑΟ 20 πρωταθλήματα και 17 κύπελλα.

Από τον φίλο μας Αποστόλη.

Διαβάστε επίσης:
Το νούμερο 12 ΕΔΩ
Το νούμερο 13 ΕΔΩ
Το νούμερο 14 ΕΔΩ
Το νούμερο 15 ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ