powered by Agones.gr - livescore

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Με την αξία της στον τελικό η Ατλέτικο!


Το μεγαθήριο χτύπησε και πάλι και αυτή την φορά «πόνεσε» περισσότερο από όλες, μιας που πήρε μια τεράστια νίκη απέναντι στην Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο με 1-3.


Πολλά ακούστηκαν και πολύ σχολιάστηκε το σημερινό παιχνίδι. Οι περισσότεροι λέγανε πως το «πούλμαν» του Μουρίνιο πρέπει να φύγει από την εστία και η Ατλέτικο πρόσφερε την λύση. Πολλές ομάδες δυσκολεύτηκαν να σπάσουν αυτή την άμυνα του Μουρίνιο, αλλά η Ατλέτικο το έκανε πιο όμορφα και πιο αποτελεσματικά από όλους.

Τι να πει κανείς για αυτή την Ατλέτικο, η οποία φέτος είναι αναγεννημένη μέσα από τις στάχτες της και μετά από 40 χρόνια φτάνει ξανά στον τελικό του Champions League. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έχει στήσει μια απίστευτη ομάδα χωρίς τρύπες και αδύνατα σημεία και έχει καταφέρει να την στείλει στην Λισαβόνα, αλλά έχει καταφέρει και να την κρατήσει στην κορυφή της Primera Division.

Η Τσέλσι έφτασε σε πολύ ευνοϊκή θέση και έδειχνε να πατάει καλύτερα σε αυτό το πρώτο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα μέχρι την στιγμή που δέχτηκε το γκολ. Ο Φερνάντο Τόρες άνοιξε το σκορ για τους «μπλε» στο 36', μετά από την όμορφη ενέργεια του Γουίλιαμ στο σημαιάκι του κόρνερ. Η Ατλέτικο ήταν με την πλάτη στον τοίχο και ο μόνος τρόπος για να μείνει στο παιχνίδι ήταν να σκοράρει. Αυτό και έκανε, με τον Αντριάν στο 44' και έδειξε πως με υπομονή και γρήγορες πάσες μπορείς να σπάσεις την άμυνα την Τσέλσι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ατλέτικο βγήκε αποφασισμένη να καθαρίσει το θέμα πρόκριση, κοίταξε στα μάτια την Τσέλσι και την έκλεισε στο «κλουβί» της. Μονότερμα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους από πλευράς Ατλέτικο και κάπου εκεί ήρθε το πέναλτι που έκανε η αλλαγή του Μουρίνιο, Σαμουέλ Ετό. Ο Ντιέγκο Κόστα απέχει 11 μέτρα από το να σκοτώσει την Τσέλσι, και αφού κατάφερε να ταιριάξει επιτέλους την μπάλα στην βούλα, εκτελεί και 1-2 στο 60'.

Ο χρόνος ήταν αρκετός για την Τσέλσι η οποία ανέβηκε και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με ένα δοκάρι του Νταβίντ Λουίζ, αλλά η τύχη του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς μετά από 2 φάσεις, η αντεπίθεση της Ατλέτικο καταλήγει σε γκολ, με τον Αρντά Τουράν να γράφει το τελικό 1-3 στο 72' και να στέλνει τους «Ροχιμπλάνκος» στον τελικό της Λισαβόνας απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ