powered by Agones.gr - livescore

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Τα 107 χρόνια ζωής της γιορτάζει η Ίντερ!



Γιορτάζουν σήμερα όλοι οι νερατζούρι!
 
Το βράδυ της 9ης Μαρτίου του 1908, 43 άνθρωποι πρώην φίλοι και μέλη της Μίλαν, μαζεύτηκαν στο εστιατόριο L Orologio και δημιούργησαν την Football Club Internazionale Milano. Αυτή η παρέα διαφωνούσε με το τρόπο λειτουργίας και τη φιλοσοφία της AC Milan Football and Cricket Club.

Ήθελαν να φτιάξουν ένα σύλλογο που θα μπορούσε να δεχτεί ξένους ποδοσφαιριστές, και που θα ξέφευγε από τα στενά ιταλικά όρια. 

Ο Τζόρτζιο Μουτζιόνι ένας από τους συνιδρυτές της Ίντερ είχε πει εκείνο το βράδυ « Αυτή η εκπληκτική νύχτα θα δώσει τα χρώματα στο δικό μας έμβλημα, το μαύρο και το μπλε, στο χρυσό χρώμα των αστεριών, και η ομάδα θα ονομάζεται Internazionale γιατί εμείς είμαστε αδέρφια όλου του κόσμου». 

Έτσι γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στο κόσμο, με εκατομμύρια φίλους, και πολλές επιτυχίες.

Η Ίντερ είναι η μοναδική Ιταλική ομάδα που δεν έχει πέσει ποτέ στη Serie B, ενώ είναι και η μόνη που έχει κάνει τρεμπλ ( Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League το 2010).

Συνολικά οι νερατζούρι έχουν 18 Πρωταθλήματα Ιταλίας, 7 Κύπελλα, 5 Σούπερ Καπ, 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 3 ΟΥΕΦΑ και 3 Διηπειρωτικά Κύπελλα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ