powered by Agones.gr - livescore

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο - ΤΟΠ 15 (No.9)

Στο νούμερο 9 της λίστας βρίσκεται το παιχνίδι της Ολλανδίας.


9: ΑΓΙΑΞ-ΦΕΓΕΝΟΡΤ (De Klassieker)

Το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ολλανδίας είναι αυτό ανάμεσα στον ΑΓΙΑΞ και την ΦΕΓΕΝΟΡΤ. Συγκρούονται το ήρεμο και ανέμελο Άμστερνταμ με το βιομηχανικό και πιο συντηρητικό Ρότερνταμ σε αυτά τα ντέρμπι. Ακόμα και στο ποδοσφαιρικό στυλ τους φαίνεται η διαφορά τους, από τη μια, πιο όμορφο και πιο εκλεπτυσμένο από τον ΑΓΙΑΞ και από την άλλη πιο σκληρό και δυναμικό από την ΦΕΓΕΝΟΡΤ.

Στις δύο ομάδες έχει αγωνιστεί ο μεγαλύτερος Ολλανδός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών ο Γιόχαν Κρόιφ, και παρότι το μίσος των δύο ομάδων είναι τεράστιο η αγάπη των φίλων του ΑΓΙΑΞ δεν έσβησε ποτέ προς αυτόν παρότι αγωνίστηκε τα τελευταία χρόνια της καριέρας του στην μισητή ΦΕΓΕΝΟΡΤ. Οι συγκρούσεις μεταξύ οπαδών είναι συχνές και πιο γνωστή είναι αυτή του 1997 όπου ένας οπαδός του ΑΓΙΑΞ έχασε τη ζωή του, και οι εκείνη η σύγκρουση του 1997 έχει μείνει στην ιστορία ως η μάχη του Μπέβερικ.

Αποτέλεσμα του συμβάντος αυτού ήταν να μην υπάρχουν φίλοι των φιλοξενούμενων στα 2 ντέρμπι της επόμενης περιόδου (1997-1998). Ο ΑΓΙΑΞ έχει κατακτήσει 32 πρωταθλήματα Ολλανδίας, 18 κύπελλα, 4 κύπελλα πρωταθλητριών, 1 κύπελλο κυπελλούχων και 1 κύπελλο UEFA. Η ΦΕΓΕΝΟΡΤ έχει 14 πρωταθλήματα, 11 κύπελλα, 1 κύπελλο πρωταθλητριών και 2 κύπελλα UEFA.



Από τον φίλο μας Αποστόλη.

Διαβάστε επίσης:
Το νούμερο 10 ΕΔΩ
Το νούμερο 11 ΕΔΩ
Το νούμερο 12 ΕΔΩ
Το νούμερο 13 ΕΔΩ
Το νούμερο 14 ΕΔΩ
Το νούμερο 15 ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ