powered by Agones.gr - livescore

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Σελέστε στους 16 με Γοδίν!


Σε ένα πάρα πολύ δυνατό ματς η Ουρουγουάη με γκολ του Γοδίν στο 82' νίκησε με 1-0 την Ιταλία και πέρασε στους 16, και άφησε εκτός διοργάνωσης την Σκουάντρα Ατζούρα.

Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν κλειστό με την Ιταλία να έχει την κατοχή όμως την πιο αξιόλογη ευκαιρία να την έχουν οι Ουρουγουανοί με τον Σουάρεζ να βλέπει το Μπουφόν να αποκρούει το πλασέ του. Στο δεύτερο μέρος το ματς παρέμενε ήρεμο και πάλι, όμως στο 59' η απευθείας αποβολή του Μαρκίζιο άλλαξε τα δεδομένα. 
 
Η Ουρουγουάη πίεσε, με την Ιταλία να κλείνετε στα καρέ του Μπουφόν καθώς περνούσε και με ισοπαλία. Η Σελέστε δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα των Ιταλών, έκτος από μία φάση όπου ο Σουάρεζ ξέφυγε από την άμυνα όμως ο Μπουφόν με μία εξαιρετική επέμβαση τον νίκησε και πάλι. Στο 82' από ένα κόρνερ ο Γοδίν πιο πολύ με την πλάτη και λιγότερο με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Ατζούρι και έβαλε το χρυσό γκολ που έψαχνε η Ουρουγουάη. Έτσι η Ιταλία αποκλείστηκε για δεύτερο σερί Μουντιάλ από τους ομίλους, ενώ η Ουρουγουάη συνεχίζει στους 16 με πιο πιθανό αντίπαλο της την Κολομβία. 
 
Μάλλον η πρόκριση της Ουρουγουάης δεν χαροποίησε και τον κόσμο της Βραζιλίας, καθώς ήταν η ομάδα που στο τελικό του 1950 της στέρησε το τρόπαιο και βύθισε ολόκληρη τη χώρα σε πένθος. Μάλιστα εάν η Βραζιλία και η Ουρουγουάη περάσουν στους 8 θα παίξουν μεταξύ τους, και έτσι τα φαντάσματα τους παρελθόντος παραμένουν πάνω από το Μουντιάλ της Βραζιλίας για τους Βραζιλιάνους.
 
Δείτε το βίντεο με τον Σουάρες στο σχετικό άρθρο.
 
Από τον αρθρογράφο μας, Αποστόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ