powered by Agones.gr - livescore

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ιπτάμενοι Ολλανδοί!


Η Ολλανδία διέσυρε με 1-5 την Ισπανία και μπήκε με το δεξί στην διοργάνωση, παίρνοντας κεφάλι στον δεύτερο όμιλο.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε ο Ντιέγκο Κόστα και εκτέλεσε εύστοχα ο Τσάμπι Αλόνσο, η Εθνική Ολλανδίας ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και ταπείνωσε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία με 1-5 κάνοντας το πλέον αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης. 

Μετά το πέναλτι του Τσάμπι Αλόνσο, οι Ολλανδοί αντέδρασαν γρήγορα και ισοφάρισαν με μια φανταστική κεφαλιά ψαράκι του Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Λουίς Φαν Χαάλ μπήκε αποφασισμένη, έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και σφράγισε την μεγάλη της νίκη με γκολ από τον Φαν Πέρσι και πάλι, δύο από τον Ρόμπεν και ένα από τον Ντε Φράι, αν και στη φάση υπάρχει καθαρό επιθετικό φάουλ του Φαν Πέρσι στον Κασίγιας.

Έτσι, οι Οράνιε πήραν το προβάδισμα στον δεύτερο όμιλο και παράλληλα πήραν εκδίκηση για το χαμένο τελικό του μουντιάλ του 2010. Έκαναν ότι ήθελαν οι Φαν Πέρσι και Ρόμπεν, απογοητευτικοί οι Φούριας Ρόχας που πρέπει να δώσουν μάχη για να ανατρέψουν την κατάσταση.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Άλμπα, Ράμος, Πικέ, Αθπιλικουέτα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (63’ Πέδρο), Τσάβι, Σίλβα (78’ Φάμπρεγας), Ινιέστα, Ντιέγκο Κόστα (63’ Τόρες)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ντε Χέα, Ρέινα, Αλμπιόλ, Χάβι Μαρτίνεθ, Χουανφράν, Βίγια, Μάτα, Κόκε, Καθόρλα,

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουίς Φαν Χάαλ): Σίλεσεν, Ίντι, Φλάαρ, Ντε Φράι, Γιάνμαατ, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Ντε Γκούζμαν (62’ Βάιναλντουμ), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (79’ Λενς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Φορμ, Κρουλ, Φερχόε, Φέλτμαν, Κόνγκολο, Κάουτ, Κλάσι, Φερ, Χούντελααρ, Μέμφις

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Αρένα Φόντε Νόβα», Μπαΐα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ